Özgürlük Nöbeti eylemcilerinden ulusal birlik çağrısı

Strasbourg’da 10 yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti’ni devralan yeni grup, eylemin 471’inci haftasında tecride, işgale ve soykırıma karşı ulusal birlik çağrısında bulundu.

Fransa'nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla başlatılan ‘Özgürlük Nöbeti’ 10’uncu yılında devam ediyor.

Eylemi 471’inci haftasında sürdüren eylemciler, tecride, işgale ve soykırıma karşı ulusal birlik çağrısında bulundu.

Özgürlük Nöbeti’ni 10’inci yılının ilk haftasını inanç kurumları temsilcileri, TJK-E aktivistleri, KCDK-E’ye bağlı demokratik Kürdistanlılar toplum merkezleri eşbaşkanları sürdürüyor.

Eylemde yapılan açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Bir ulusu ulus yapan en temel değer, özgürlük mücadelesidir. Demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet her koşulda tüm insanlar için savunulması gerekiyor.

Ortadoğu ve Türkiye’de Kürt halkına ve onun Önderine her tür insanlık dışı uygulama devreye konuldu. Kürtlere yönelik saldırıların başını da Türkiye AKP-MHP faşist hükümeti çekiyor. Buna en büyük desteği de halkların ortak yaşamına karşıt olan ulus-devlet mantığındaki hegemonik güçler çekiyor.

Kürt halkı tümden bir soykırımla karşı karşıyadır. İşgalci Türk devletine karşı Kürtlerin birlikte mücadele etmesinin tarihsel bir zorunluluktur. Tecride, işkenceye, İmralı koşullarına son, Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt halkına statü.”