Özgürlük Nöbeti’ni gençler devraldı

Kürt halkının “Önder Apo’ya özgürlük” şiarıyla 10 yıldır kararlı şekilde sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni gençler devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” 498. haftasında devam ediyor.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde devralarak sürdürdüğü nöbeti, yeni haftasında Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri devraldı.

Grupta Serhad Doğan, Fırat Botan ve Mehmet Yılmaz yer alıyor.

Grup adına konuşan Serhad Doğan, 10 yıldır devam eden eylemi Kürt gençleri olarak devraldıklarını ve amaçlarının Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah özelinde Kürt halkına karşı işlediği suçları teşhir etmek olduğunu belirtti.

Serhad Doğan, Avrupa devletlerinin işlenen bu suça karşı sessizliğini kabul etmeyeceklerini belirterek Avrupa’da yaşayan Kürt halkını eylemi sahiplenmeye çağırdı.

Avrupa kurumlarının (AP, AK, CPT ve AİHM) buluştuğu ortak noktada 10 yıldır kararlılıkla sürdürülen eylem, haftanın yedi günü saat 07.30 ile 16.30 arasında sürdürülüyor.

Nöbet eyleminde çeşitli dillerde hazırlanan broşürlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadele yaşamı, paradigması,uluslararası komplo ve İmralı işkence sistemi hakkında Avrupalılara bilgilendirmede bulunuluyor.