Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’dan gelen gençler yürütüyor-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen “Özgürlük Nöbeti” eylemini Almanya'dan gelen Kürdistanlı gençler yürütüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Strasbourg’da düzenlenen nöbet eylemini bu hafta Almanya'dan gelen bir grup genç yürütüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 25 Haziran 2012 Fransa’nın Strasbourg kentinde başlayan Özgürlük Nöbeti 480’inci haftasında.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi yeni haftasında Almanya’dan gelen Hasan Aydın, Mirza Botan ve Seyid Munzur devraldı.

Avrupa kurumlarının kesiştiği noktada sürdürülen tarihi eylemi devralan grup adına konuşan Mirza Botan, Kürt gençliğinin mücadelenin öncüsü olduğunu belirterek, gençliğin eylemi sahiplenerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu direnişi sahiplendi mesajını verdiğini ifade etti.

“Önderliğimiz İmralı’da komploya karşı büyük bir direniş sergileyerek Kürt halkının inkar ve soykırımına karşı direniş hattı ördü” diyen Mirza Botan, gençliğin bu tarihi direnişi baz alarak mücadeleyi sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Uluslararası Komplo’dan bugüne Türk devletinin Kürt halkına karşı işlediği bütün suçların Avrupa ülkelerinin desteğiyle işlediğinin altını çizen Mirza Botan, Özgürlük Nöbeti’yle bu ülkelere hiçbir Kürdün mücadelesinden vazgeçmeyeceğini haykırdıklarını dile getirdi.

“Tecride, işgale ve soykırıma karşı herkes ayağa kalkmalıdır” diyen Mirza Botan Kürt gençliğini mücadeleleri etrafında kenetlenmeye çağırdı.