Özgürlük Nöbeti’ni Hannover’den gelen grup devraldı

Fransa’nın Strasbourg kentinde 10’uncu yılına girecek olan Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Hannover kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

“Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi”nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlaklaşan tecridin kaldırılması amacıyla 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 469’uncu haftasına girdi.

Her hafta Avrupa’da yaşayan Kürtlerin gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi 469’uncu haftasında Almanya’nın Hannover kentinden gelen grup devraldı. Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak alanda devam eden nöbet eylemini devralan grupta Xoşnav Ata, Hacı İsa Midyat, Kadri Amed yer alıyor.

Haftanın yedi günü 07.30 ile 16.30 saatleri arasında sürdürülen nöbet eylemini devralan grup adına açıklama yapan Xoşnav Ata, Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırıları ve Kürt halkına yönelik katliam girişiminin NATO işbirliğinde devam ettiğine dikkat çekti.

Kürt halkının Avrupa kurumlarının yanı başında 10 yıldır sürdürdüğü eylemle Avrupa’nın Türk devletinin Kürt ve Kürdistan halklarına karşı işlediği suçların ortağı olduğunu teşhir ettiğini ifade eden Xoşnav Ata, “Uluslararası Komplo’dan bugüne kadar Önder Apo üzerindeki mutlak tecride yönelik somut adımın atılmaması da bu ortaklığın en önemli göstergesidir” dedi.

Türk devletinin KDP ortaklığında Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarını derinleştirdiğine dikkat çeken Xoşnav Ata, Barzani ailesinin Kürt düşmanlarıyla ortaklaşarak Kürt halkının büyük bedeller sonucunda elde ettiği kazanımları ortadan kaldırmayı esas aldığına dikkat çekti.

Barzani ailesinin TC ile ortaklığının son gelişmelerle tartışmasız açığa çıktığını dile getiren Xoşnav Ata, Kürt halkının bir yüzyıl daha köle olarak yaşamayı kabul etmeyeceğini ifade ederek direnişi büyüteceklerini belirtti.

“Önder Apo, Kürt sorununun çözüm anahtarıdır” diyen Xoşnav Ata, “Bugün gelinen noktada Önder Apo’nun önemi net şekilde ortaya çıkmıştır. Önderimizin üzerindeki tecrit ile Kürt halkına yönelik savaşın paralel gitmesi bir tesadüf değildir” dedi.

Kürt halkının dört parça Kürdistan olmak üzere dünyanın her yerinde ayağa kalkarak bu savaştan zaferle çıkacağını belirten Xoşnav Ata, Özgürlük Nöbeti’nin bu mücadelenin iradesini en iyi yansıtan eylemlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden Özgürlük Nöbeti 26 Haziran tarihinde 10’uncu yılına girecek. Eylem hem süre olarak, hem de içerdiği mesajlarla Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin tarihine geçen önemli bir eylem olarak görülüyor.