Özgürlük Nöbeti’ni Oldenburg grubu devraldı

Strasbourg’da devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Oldenburg kentinden gelen grup devraldı. Bir hafta nöbeti sürdürecek grup tecrit, işgal ve soykırıma karşı ulusal birlik çağrısında bulundu.

“Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi”nin 25 Haziran 2012’de Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı ve 470’inci haftasına giren Özgürlük Nöbeti’ni Almanya’nın Oldenburg kentinden gelen yeni bir grup devraldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden Özgürlük Nöbeti’ni devralan grupta Dadaş Kutlucuoğlu, Rehan Ciziri, Medya Halil ve Avesta Ciziri bulunuyor.

Grup adına söz alan Dadaş Kutlucuoğlu şunları söyledi: “Önderlik için olan nöbeti devraldık. 9 yıldır yürütülüyor ve 10’uncu yılına girdi. Avrupa’daki en uzun soluklu eylemimiz de aynı zamanda. Önderliğimiz bizim için yaşamımız, varlığımız, dilimiz, kültür ve sanatımız, ulusumuzdur. Eğer bir insan aldığı nefese sahip çıkmak istiyorsa Önderliğe sahip çıkmalıdır.

Kürt halkı için ilk kez böyle bir önderlik dünyaya gelmiş ve Kürt halkının varlığı için mücadele ediyor.

Türk devleti de son zamanlarda gerillaya saldırmaya başladı. Bu saldırılarda kimyasal silahlar kullanıyor. Bu saldırılara karşı gerillalar kalaşnikofları ile karşı koyuyor.”