Özgürlük Nöbeti’ni Rennes grubu devraldı

Onuncu yılında kararlı bir şekilde devam eden Özgürlük Nöbeti’ni devralan Rennes grubu, işgale ve tecride karşı birlik çağrısında bulundu.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 514. haftasına girdi.

Her haftasını Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi yeni haftasında Fransa’nın Rennes bölgesi Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri devraldı. Grupta Fırat Şah, Juliette Gall ve Gökhan Laşer yer alıyor.

GERİLLA DİRENİŞİ SELAMLANDI

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden eylemde grup adına konuşan Fırat Şah, Türk devletinin KDP ortaklığında Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırısını kınayarak, gerillanın tarihi direnişini selamladıklarını ifade etti.

Şehit düşen gerillaları anan Şah, Kürt halkının KDP ihanetine tepki vermesi gerektiğini ifade etti.

'TECRİDİ KIRAMAZSAK SALDIRILAR SÜRER'

İşgal saldırılarının tecritle beraber yürütüldüğünü sözlerine ekleyen Fırat Şah, “Önder Apo üzerindeki tecrit kalkmadığı ve özgürlüğünü sağlayamadığımız müddetçe Türk devletinin işgal saldırıları devam edecektir” dedi.

Fırat Şah, Kürtlerin bir 100 yıl daha kaybedemeyeceğini ifade ederek, Kürt halkının birlik içerisinde bulunduğu her yerde işgale, tecride ve ihanete karşı alanlara akması gerektiğini belirtti.