Özgürlük Nöbeti’ni Saarbrücken grubu devraldı

Onuncu yılını dolduran Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni Saarbrücken grubu devraldı. Eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgür olmadan sorun ve saldırıların bitmeyeceği vurgulandı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 10. yılında devam ediyor. Her hafta Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylem 490. haftasında kararlılıkla sürdürülüyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden nöbet eylemini yeni haftasında Almanya’nın Saarbrücken kentinden gelen yeni bir grup devraldı. Grupta Çavreş Tori, Nevzat Aslan ve Nurettin Bozkurt yer alıyor.

'TÜRK DEVLETİ TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ SUÇ İŞLİYOR'

Grup adına konuşan Çavreş Tori, uluslararası komplonun ortağı olan devletlerin, Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına karşı işlediği bütün insanlık suçlarının ortağı olduğuna dikkat çekti. Tori, Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının iradesi olduğunu vurgulayarak, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözüm anahtarının İmralı olduğunu belirtti.

Ağırlaştırılmış tecridin devam ettiğini ve kendisinden haber alınamadığını sözlerine ekleyen Çavreş Tori, Kürt halkının Abdullah Öcalan’ın sağlık ve genel durumu dolayısıyla kaygılı olduğunu ifade etti.

“Önderliğimizin tutsaklık hakları bile gasp edilmiş durumda” diyen Tori, bunun tarihte görülmemiş bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

'SALDIRILAR ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE DURDURULUR'

“Önderlik kırmızı çizgimizdir” diyerek Kürt halkının Abdullah Öcalan ile arasındaki bağa dikkat çeken Çavreş Tori, “Önder Apo özgürleşmeden Kürt halkının özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması için tüm Kürt halkı ve dostlarına seslenen Tori, “Türk devletinin işgal, katliam ve soykırım tehdidine son vermenin tek yolu Önderliğimizin özgürlüğünden geçiyor” dedi.