Özgürlük Nöbeti yeniden başladı

Avrupa kurumlarının (AK, AP, AİHM ve CPT) bulunduğu ortak alanda 25 Haziran 2012’de startı verilen Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, salgın nedeniyle uygulanan karantinanın sona ermesiyle birlikte yeniden başladı.

Avrupa Konseyi (AK) önünde 9’uncu yılında  kararlılıkla süren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi yeniden başladı.
Salgına karşı uygulanan karantina dolayısıyla Kasım 2020 tarihinden beri durdurulan eylem, kısmi karantinaya dönüşle birlikte kaldığı yerden devam ediyor. Fransa’nın Strasbourg kentinde haftanın yedi günü 08.30-17.00 saatleri arasında süren eylemi, her hafta Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen Kürtler ve dostları gruplar şeklinde sürdürüyor. Nöbet eylemini bu hafta İsmail Gümüş, Roni Çewlig, Zana Best, Aram Semsur’dan oluşan Strasbourg’daki bir grup yurtsever yürütüyor.

AVRUPA KURUMLARINA GÖREVLERİ HATIRLATILIYOR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması amacıyla sürdürülen eylemde, çeşitli dillerde bastırılan broşür ve kitapçıklarla Fransız ve Avrupalılara Öcalan’ın yaşamı, mücadelesi anlatılıyor. Eylemde ayrıca Uluslararası Komplo’nun parçası olan ülkeler kınanarak, Türk devletinin Kürt halkına karşı geliştirdiği katliamların ve Kürdistan işgalinin tecritle paralel yürütüldüğü de dile getiriliyor.
Kürt halkı ayrıca Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması için Avrupa Konseyi’ne bağlı İşkenceyi Önleme Komitesi’nin görevini yerine getirmesi çağrısında bulunarak, AP ve AK’nin Türkiye’nin imzacısı olduğu AB kanunlarına uyması konusunda gereken yaptırımları uygulanması talebinde de bulunuyor.