Şehit Sinan Dersim ve Mayıs ayı şehitleri için Den Haag’da anma

Medya Savunma Alanları’nda 27 Ekim 2020’de işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) ve Mayıs ayı şehitleri Hollanda’nın Den Haag kentinde anıldı.

Hollanda’nın Den Haag kentinde düzenlenen bir etkinlikle 27 Ekim günü şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) ve Mayıs ayı şehitleri anıldı.

Zuidepark’ta açık alanda düzenlenen anmaya KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal da katılarak bir konuşma yaptı.

Kartal, Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü kirli savaşa ve topyekün saldırılara karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının gerillayı sahiplenmesi, kamuoyu oluşturması gerektiğini belirtti.

PKK’nin şehitler partisi olduğunu da dile getiren Kartal, Sinan Dersim’i de andı.

Kartal, “Şehit Sinan Dersim’in yarattığı heyecan ve coşkuyu taşıyarak gelişmeler sağlamalıyız” dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına konuşan Dilşah Osman ise, şehit Sinan Dersim’in Avrupa’da yürüttüğü çalışmaları ve emeğini anlattı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) adına yapılan konuşmada da Şehit Sinan Dersim’den çok şey öğrenildiği belirtildi.

RiseUp4Rojava adına yapılan konuşmada ise şehit Sinan Dersim’in bilge bir anlayışı olduğu, nasıl mücadele etmek gerektiğine ilişkin örnek alındığı, bir devrimcinin nasıl olabileceğini gösterdiği anlatıldı.

Şehit Dersim’in uluslararası mücadeleye inandığına da dikkat çeken konuşmacı, “Onun ruhu, düşünceleri, devrim sevgisi şimdi ve gelecekte devrim için savaşan herkeste olacak” dedi.

Alanda Şehit Sinan Dersim’in seslendirdiği şiiri de dinletildi. Anma, “Şehit namirin” sloganları ile sona erdi.