Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, AK’ye yürüdü

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin “Özgürlük Kazanacaktır; Öcalan için harekete geç” şiarıyla Strasbourg’da başlattığı eylemi yeni bir grup devralırken, Avrupa Konseyi’ne kadar yürüyüş yapıldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 1 Aralık tarihinde başlayan eylemi yeni haftasında devralan kadın hareketi TJK – E üyeleri, Republique Meydanı’ndan Avrupa Konseyi önüne kadar yürüdü.

“Kürt Halk Önderi 23 yıldır esaret altında. Haber alınamıyor” pankartının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte sık sık “Bê Serok jiyan na be” , “Faşist Erdoğan; diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.

Coşkulu geçen eylemde sloganlarla Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çeken kadınlar, düdüklerle de gürültü eylemi gerçekleştirdiler.

Avrupa Konseyi önünde ayrıca oturma eylemine geçen kadınlar, daha sonra eylem çadırına geçtiler.

“Dem dema azadiyê ye hamlesi” kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla yapılan bu eylem dönüşümlü olarak sürdürülüyor.

Eyleme özellikle Kürt siyasetçiler, kadın ve gençlik kurumları, Kürtlerle dayanışma içine olan dost kurumlar, Avrupa’daki Demokratik Kürt Toplum Merkezleri üyeleri ve temsilcileri katılıyor. Eylem 17 Aralık tarihinde sona erecek.