Acar için kitlesel cenaze töreni

Almanya’nın Ingolstadt kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla bedenine ateşe veren Ümit Acar için cenaze töreni yapıldı.

Nürnberg'te düzenlenen cenaze törenine NAV-DEM, KCDK-E, TJK-E, DTKM, ATİF Partizan temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Ümit Acar'ın babası Hayrettin Acar ise Batman'dan telefonla cenaze törenine katıldı.

Şehit Aileleri Derneği adına konuşan Eşbaşkan Mehmet Sürmeli, Acar'ın eyleminin Avrupa’daki sessizliğe karşı bir "çığlık" olduğunu söyleyerek, "Bu çığlığı, bu isyanı iyi anlamak lazım. Bizler hiçbir arkadaşımızın kendisini yakmasını istemiyoruz. Kürt halkının Önderliği esaret altında. Ümit arkadaş şahsından bütün şehitlere cevap olabilmek için Kürt Halk Önderliği'nin esaretine ve onun verdiği mücadeleyi sahiplenmeliyiz" dedi.

BABA ACAR: TEK İSTEĞİM BİRLİK

Ümit Acar’ın babası Hayrettin Acar da Kürt halkına başsağlığı diledi. Oğlunun şahadetinin barışa vesile olmasını dileyen baba, "Kürt halkından tek bir isteğim var; birlik. Kürdistan'dan sizi selamlıyorum. Kardeşinize sahip çıktığınız için hepinizi selamlıyorum" dedi. Konuşmalar ayakta dinlenerek slogan ve alkışlarla karşılandı.

TJK-E'den Zeynep Dersim de şunları belirtti: "Ümit yoldaş senin eyleminin mesajı alındı. Biz senin bıraktığın yerden bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Özgür topraklara gelip senin mezarına özgür topraklarımızın suyunu dökeceğiz."

KOÇER: ÜMİT ACAR ÜÇ MESAJ VERDİ

NAV-DEM Eşbaşkanı Tahir Koçer de Ümit Acar’ın eyleminin anlamının büyük olduğunu belirtti. Acar'ın eyleminde üç mesajı olduğunu ifade eden Koçer, "Birinci mesajı; Kürt halk düşmanı Erdoğan ve onun sömürgeci devleti. İkincisi; son 20 yıldır tecrit altında olan Önderimiz Öcalan için isyan ediyor. Üçüncüsü de Kürt halkınadır. Artık ayağa kalkın ve direnişi büyütün diyor" ifadesini kullandı. İçinden geçilen sürece yeteri kadar yanıt olamadıklarını vurgulayan Koçer, şöyle devam etti: "Bunlar ferman mesajlarıdır. Bu anlamda, şehitlere olan bağlılığımız çizgisinde, heval Ümit'in bizden talepleri karşısında söz veriyoruz. Ayaklarımız yere basana kadar mücadele edeceğiz."

Daha sonra Ingolstadt Alevi Kültür Merkezi Başkanı Mustafa Çetinkaya da Acar'ı 24 Haziran seçimlerin öncesinde tanıklarını aktararak, "Ümit yoldaş çok enerjikti. Kendi halkı ve mücadelesine aşık bir insandı. Kendisini saygıyla anıyorum" diye konuştu.

GÖKSUNGUR: ÜMİTLERİMİZİ YİTİRMEYECEĞİZ

KCKDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur ise "O bizim Ümidimizdir. Umutlarımızı karartanlara karşı ümitlerimizi yitirmeyeceğiz. Biz bu mücadeleyi devem ettireceğiz. Bütün halkımızın başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

Katılımcılar konuşmaların arından, “Şehit namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla karşılık verdi.

Ümit Acar’ın fotoğrafları ile hayat hikayesinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisiyle tören son buldu. Acar’ın cenazesi, Münih’teki otopsi işlemlerinin yarın İstanbul'a gönderilecek.