Açlık grevcileri: Tecrit kırılana dek direnişimiz sürecek

"Strasbourg’da süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini yürüten Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyeleri olarak, özgürlüğün kırıntılarıyla yetinmeyeceğiz. Önder Apo’ya uygulanan tecrit kırılana dek direnişimiz devam edecektir."

Fransa’nın Strasbourg kentinde 28 gündür açlık grevinde olan Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi yazılı bir açıklama yaptı.

“Dün geç saatlerde Rebêr Apo’nun kardeşi Mehmet Öcalan’ın İmralı’ya gidip bir görüşme gerçekleştirdiği haberi üzerine kamuoyuna yeniden açıklama yapma ihtiyacı duyduk” denilen açıklamada, şunlar belirtildi: “Elbette uzun bir aradan sonra Önder Apo’dan haber almak, bizler ve halkımız açısından moral kaynağı olmuştur. Bir kez daha gördük ki direniş derinleştikçe sonuç alma olasılığı da artıyor. Ancak direnişimizin temel amacı tecrdtin mutlak suretle kırılması ve Önder Apo’nun özgürlüğüdür.  Her ne kadar Önder Apo ile bir görüşme yapılmış olsa da henüz tecrit kırılmış değildir. Nitekim AKP faşizmi 2016’da benzer bir görüşme gerçekleştirerek direnişin önünü almak istedi. Şimdi yine benzer bir oyunla direnişin yönünü saptırmak ve halkımızın iradesini kırmak için böyle bir özel savaş yöntemini devreye koymuştur. Bu görüşme bizler için ancak eylem motivasyonumuzu artıran bir rol oynayabilir.

Çünkü Kürt halkının bugüne kadar elde ettiği her kazanımın kaynağında hareketimizin yarattığı direniş kültürü olduğunu biliyoruz.  Bundan sonra da kazanımlar ancak direnişle olacaktır.

Bilinmelidir ki Strasbourg’da süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini yürüten Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi üyeleri olarak bizler, özgürlüğün kırıntılarıyla yetinmeyeceğiz. Önder Apo’ya uygulanan tecrit kırılana dek direnişimiz devam edecektir. Halkımızı da Önder Apo etrafında oluşan bu direniş çemberi etrafında kenetlenerek, direnişi derinleştirmeye çağırıyoruz.”