Açlık grevi eylemcilerine ziyaretler sürüyor-YENİLENDİ

Strasbourg’daki süresiz dönüşümsüz açlık grevci eylemcilerine ziyaretler sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile Strasbourg’da düzenlenen açlık grevi eylemini Avrupa’daki Türkiyeli sol ve devrimci örgüt üyeleri ziyaret etti.

Strasbourg’daki açlık grevci eylemcilerini Türkiyeli sol ve devrimci hareketler ziyaret ediyor.

DİDF üyeleri Strasbourg’da 10’uncu gününde devam eden süresiz -dönüşümsüz açlık grevi eylemini ziyaret etti.

Ziyarette yapılan konuşmalarda DİDF’in şimdiye kadar sürekli Kürt özgürlük hareketinin Avrupa’da düzenlediği eylemlere destek verdiği belirtildi.

Kürt halkının ile dayanışmanın, hatta ortak mücadele yürütmenin önemine de dikkat çekilen konuşmada, dayanışma mesajları verildi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Tutsakların Sesi Platformu (TSP), açlık grevindekileri 26 Aralık’ta ziyaret etti.

AvEG-Kon’dan Şafak Arabacı Kürt halkı ile mücadele yoldaşları olduklarını belirtti. “Aynı parti ve hareketten olmayabiliriz, ama Kürt halkının faşizme karşı verdiği mücadelenin yoldaşları, dostlarıyız. Rojava’da birlikte savaşıyoruz, birlikte kanımız akıyor…” diyen Arabacı, bu eylemin önemine dikkat çekti.

AvEG-Kon Eşbaşkanı Baki Selçuk, “Leyla Güven’in başlattığı, hapishanelerden onlarca tutsağın katıldığı ve Avrupa’dan da desteklenen açlık grevi direnişleri, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridi kıracağına inanıyoruz” dedi.

Öcalan’a 19 yıldır uygulanan tecridin Kürt özgürlük mücadelesi ve devrimci mücadeleye yönelik topyekün bir saldırı olduğunun altını çizen Selçuk, açlık grevi direnişi ve etrafında örülecek dayanışmanın bu saldırıları püskürtmede önemli bir rol oynayacağını söyledi. Selçuk, açlık grevi direnişi ile dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti.

SKB adına konuşan Hülya Orak ise Leyla Güven’in direnişinin tüm kadınlara mesaj verdiğini belirtti, “Leyla Güven’in ve tutsakların direnişini, buradaki direnişi selamlıyoruz. Her türlü desteğimizi sunuyoruz” dedi.

TSP adına konuşan Düzgün Akyol ise “Leyla Güven’in başlattığı, içeride tutsakların, dışarıda sizlerin katıldığı bu direniş mutlaka zafere ulaşacaktır. TSP olarak yanınızdayız” diye konuştu.