Açlık grevi eylemcisi Tuzak hastanede tedavi ediliyor

Öcalan’ın çağrısı ardından Almanya’nın başkenti Berlin’de 3 aktivistle birlikte açlık grevi eylemini sürdüren Mele Mustafa Tuzak hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Türk devletinin İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle Almanya’nın başkenti Berlin’de 4 Kürt aktivist; Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak önceki gün eylemlerini sonlandırma kararı almıştı.

Mele Mustafa Tuzak’ın eylemini 134. günde, Şiyar Xelil’in 121. güne, Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’un eylemleri ise 118. günde sonlandırmışlardı. Eylemcilerden Tuzak’ın ciddi kilo kaybı yaşaması üzerine hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

“Drontheimer Str. 39-40, 13359 Berlin” adresinde bulunan Alman Kızıl Haçı’na bağlı “DRK Kliniken Berlin Mitte” hastanesinde dünden buyana tedavisi süren Tuzak’ın 23 kilo kaybederek 44 kilograma düştüğü öğrenildi. 13 Ocak’tan bu yana açlık grevini süresiz-dönüşümsüz şekilde sürdüren Tuzak son günlerde kusma, ishal, kan kaybı ardından da kalp sıkışması yaşıyordu.

Gözlerde görme kaybı da yaşayan Tuzak, bu ciddi belirtilere rağmen eylemini kararlılıkla sürdürüyordu. Hastanede tedavi süren Tuzak İmralı’daki tecridin kaldırılması talebiyle başlayan direniş karşısında Türk devletinin geri adım atmak zorunda kaldığını ve bundan sonra herkesin Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için mücadele etmesini istedi.