Açlık grevi eylemcisi Tuzak yeniden hastaneye kaldırıldı

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Berlin’de 3 aktivistle birlikte açlık grevi eylemi direnişine katılan Mele Mustafa Tuzak bugün Bochum’da yeniden hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Türk devletinin İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uyguladığı ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle Almanya’nın başkenti Berlin’de 4 Kürt aktivist; Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil ve Mele Mustafa Tuzak Öcalan’ın avukatları aracılığıyla yaptığı çağrının ardından 26 Mayıs eylemlerini sonlandırmışlardı.

Açlık grevi eylemini 134 gün sürdüren Tuzak, Berlin’deki sağlık görevlerinin ilgisizliği yüzünden ancak bir gün sonra hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Bugün taburcu olan Tuzak yaşadığı Duisburg kentine gitti.

Duisburg’da yaşayan Kürdistanlılar tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Tuzak daha sonra akşam saatlerine doğru gittiği Bochum’da ise yeniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Açlık grevi eylemi nedeniyle 44 kilograma düşen Tuzak’ın karaciğerinde kist bulunduğu ve bir süre hastanede tedavi edileceği öğrenildi.