ADHK, ADKH, SYM: Erdoğan-Merkel'e karşı alanlara!

ADHK, ADKH ve SYM, Erdoğan'ın Almanya ziyaretini protesto etmek için 28-29 Eylül'de alanlara çağırdı.

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu (ADHK), Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH) ve Socialist Youth Movement–Sosyalist Gençlik Hareketi (SYM), Erdoğan'ın Almanya ziyaretine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kurumlar, Erdoğan’ın Almanya ziyaretini protesto etmek için, 28 Eylül Cuma Berlin Postdamer Platz, 29 Eylül Cumartesi günü Köln Deutzer Werft'teki yürüyüş ve mitinglere katılım çağrısında bulundu.

'ALMAN HÜKÛMETİ NAZİ GEÇMİŞİNDEN DERS ÇIKARMADI MI?'

"Erdoğan’ın faşist uygulamalarına, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da asla boyun eğmeyeceğiz" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Ayrıca, konunun sadece Erdoğan olmadığı, onun tüm insanlık dışı uygulamalarını, Neo-liberal sömürü ve talan politikalarını destekleyen, daha da önemlisi teşvik eden emperyalist efendilerinden kaynaklanan bir mesele olduğunun da bilincindeyiz. Alman hükûmetinin böylesi bir kan emiciye kucak açması, Nazi geçmişinden dersler çıkartıldığı söyleminin yalan olduğunu göstermekte, hatta ve hatta bu geçmişi hortlatmak arzusunda olduğunun bir ifadesidir" denildi.

'DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI İÇİN ALANLARA...'

Açıklamada, "Berlin yürüyüşünü yasaklayıp, Erdoğan faşistine rahat nefes aldırma politikaları, Alman tekelci burjuvazisinin ve onun hükümetinin faşizme olan hayranlığını ve pervasızlığını göstermektedir" ifadeleri kullanılarak, şu çağrı yapıldı: "Tüm işçi ve emekçileri demokrasi, insan hakları ve sosyalizm için alanlara davet ediyoruz. Bu davet, halkların kardeşlik davetidir. Bu davet, sömürüye, zulme ve insan haklarının yok sayılmasına karşı kavgayı kuşanma, demokratik haklarımızı koruma ve kullanma davetidir."

EYLEM YER VE SAATLERİ

Açıklamanın sonunda, eylemlerin yer ve saatlerine ilişkin şu bilgiler verildi:

"28 Eylül saat 16.00 Postdamer Platz Berlin

29 Eylül’de Köln Deutzer Werft Saat: 10.00."