Af Örgütü'nün Londra binasındaki eylem ikinci gününde

Tecride karşı Uluslararası Af Örgütü'nün Londra'daki binasında Çarşamba günü başlatılan sivil itaatsizlik eylemi sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla Londra’da bulunan Uluslararası Af Örgütü binasındaki sivil itaatsizlik eylemi ikinci gününde devam ediyor. Altı kişinin binada başlattığı açlık grevi eylemi devam ederken, bina dışında ve içeride çok sayıda kişi eyleme destek veriyor. 

SONUÇ ALINAMADI, EYLEMCİLER 'DEVAM' DEDİ

Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der) ve Kürt Halk Meclisi tarafından ortaklaşa düzenlen protesto eylemi, dün sabah saatlerinde bir grubun Uluslararası Af Örgütü Londra merkezine girmesiyle başlamıştı. Uluslararası Af Örgütü yöneticileriyle dün yapılan görüşmede bir sonuç alınmazken, bugün yapılan görüşmede de bir anlaşma sağlanamadı. 

Eylemciler adına dört kişilik bir grup, Uluslararası Af örgütü Türkiye Masası şefi ile yapılan görüşmede Türkiye’deki cezaevlerinde tutsaklara yönelik ihlaller ve tecrit karşısında Af Örgütünün sessizliğinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Bir saat süren toplantıda eylemciler, Uluslararası Af Örgütü'nden Öcalan üzerindeki tecridi kınayan bir açıklama yapmasını istedi.

Talebin karşılanmamasından kaynaklı eylemin devam etmesine kararı veren eylemciler, sloganlarla Af Örgütünün tavrını kınadı. Polisin bina içine girip eylemcileri dışarı çıkarmaya çalışması sonuç vermezken, polis kapıda durarak binaya yeni girişleri engelliyor. 

EYLEMCİLERE İNSANİ OLMAYAN ŞARTLAR DAYATILIYOR

Binadan çıkmamaya kararlı olan eylemcilere insani olmayan kurallar dayatılıyor. Bina içindeki tuvaletleri kilitleyen Af Örgütü yöneticileri, içeriye yeni girişleri de engelliyor. Dışarıdan su ve benzeri ihtiyaçların da içeri girmesini engelleyen yöneticiler ve polisler bu şekilde eylemi kırmaya çalışıyorlar.