AK önündeki oturma eylemi bugün mitingle sonlandırılacak

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen oturma eylemi, dördüncü gününü de geride bıraktı. Eylem, bugün saat 13.00’de yapılacak geniş katılımlı bir mitingle sona erecek.

Pazartesi günü AK önünde başlayan oturma eylemi, Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) ile Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E)  tarafından organize edilmişti. Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin kampanyalarıyla aynı günde başlatılan eyleme KCDK-E ve TJK-E meclisleri ve bileşenlerinin üye ve temsilcileri katılıyor.

Oturma eyleminin dördüncü gününde de Almanya, İsviçre ve Fransa’dan çok sayıda kişi eyleme dahil olurken, sabah saatlerinde toplanan eylemciler Kürt Halk Önderi lehine sloganları haykırdılar.

Saat 11.00 gibi TJK-E temsilcilerinden Newroz Serhad tarafından Avrupa’daki meclis çalışmaları, işleyişleri ve rolleri üzerine bir seminer verildi. Serhad, özellikle kadınların meclislerde yerini almasının önemine değindi.

Eylemciler dün de Sterk TV ve Medya Haber tarafından düzenlenen iki ayrı canlı yayın programına katılarak, görüşlerini paylaştılar.

AK’DE GÖRÜŞMELER DEVAM ETTİ

Oturma eylemine çevre kentlerde yaşayan Kürdistanlıların yanı sıra çok sayıda Kürt dostu Avrupalı tarafından da destek ziyaretleri yapıldı.

Akşama doğru ise Koma Berxwedan üyesi  Hozan Diyar, Hozan Şemdin, Cevad Merwani, Peyman Arjin ve Hozan Seyidxan’ın da aralarında olduğu sanatçılar tarafından bir müzik dinletisi sunuldu.

Öte yandan, gün boyunca eylemciler tarafından oluşturulan heyetin AK’deki ülke delegasyonları ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi parlamenterlere yönelik görüşme ve bilgilendirme çalışmaları devam etti. Görüşmelerde Öcalan’ın durumu, Kürt kadın mücadelesi ile Şengal ve Rojava üzerine hazırlanan dosyalar sunuldu.

BUGÜN SAAT 13.00’DE MİTİNG DÜZENLENECEK

Öcalan’a özgürlük talebinin dile getirildiği kampanya kapsamındaki oturma eylemi, bugün saat 13.00’de düzenlenecek olan geniş katılımlı bir mitingle sonlandırılacak. Mitinge Almanya, Fransa ve İsviçre’nin birçok şehrinden katılım bekleniyor.