AKP cehaletine karşı HDP’nin safında 

Demokratik İslam Kongresi Şura Üyesi Ahmet Müslüm Sadıoğlu: AKP’nin din adına insanları öldürmesini engellememiz gerekiyor. Eğer bugün ayağa kalmasak, yarın böylesi bir fırsat ele geçmez. AKP eliyle yaşanan cehalete son vermek hepimize farzdır.

Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Hanau şehrindeki tarihi yapı Müslüman Kürtler tarafından ibadethane ve dernek olarak kullanıyor. 2 katlı kırmızı taşlarla yapılan ve daha önce Amerika askerleri tarafından kullanılan bina 8 yıldır Ağrılar Derneği olarak hizmet sunmakta. 

Son 3 senedir 2. katında cami olarak kullanılan dernek Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar için iftar programlarına ev sahipliği yapıyor. 500 üyesi olan Ağrılar Derneği’nin giderleri üye aidatları ile karşılanıyor. Ağrılar Derneği’inde ise çoğunlukla Serhat bölgesinden olan müslüman Kürtler, AKP’nin din sömürüsüne karşın bu seçimde oy kullancaklarını ifade etti. 

Derneğin camisinde imamlık yapan Ahmet Müslüm Sadıoğlu, Muş’ta imamlık yaptığı sırada hakkında açılan soruşturmaların yanı sıra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) işine son verilmiş. Demokratik İslam Kongresi Şura Üyesi ve Muş Din İnsanları Başkanı Müslüm Sadıoğlu, Türk devletinin saldırısı sonucunda Almanya’ya sığınır.  

‘İNANÇLI OLMAK HUKUK TANIMAKTIR’

AKP ve Erdoğan’ın Ortadoğu’da İslam adına insanları öldürdüğüne dikkat çeken Müslüm Sadıoğlu, “Din adına insanların hukuku yok sayılıyor. Din adına insanların özgürlüğü yok ediliyor. Özgür olmayının dini yoktur. Kendisini tanımayan insanların hukukunu tanıyamaz. ‘Ben inançlıyım’ diyen her kim ise insanların hukukunu tanıması gerekiyor. İlk önce insan olmalıyız ki sonra inançlı olabilelim” diye konuştu.  

CEHALETE KARŞI SAF TUTMAK!

“Kürtlerin dili inkar edilip şehirlerinin işgal edildi. Cizre bodrumlarında insanlar diri diri yakıldı. Taybet ananın cenazesi günlerde yerde bırakıldı” diyerek yaşanan soykırımın Erdoğan eseri olduğunun altını çizen imam şöyle devam etti: “Vicdan sahibi olanlarla, AKP’nin din adına insanları öldürmesini engellememiz gerekiyor. Eğer bugün ayağa kalmasak, yarın böylesi bir fırsat ele geçmez. AKP eliyle yaşanan cehalete son vermek hepimize farzdır. Çünkü faşist imamları daha dün Efrîn işgali için fetvalar verdi. Oysa ki, insanların ölümü üzerine fetva verilen camilerde namaz kılınmaz. Bu camilerde Allah’ın değil, egemenelerin istedikleri konuşulur.” 

AKP DİN TÜCCARLIĞI YAPIYOR

Müslüm Sadıoğlu, muhafazakarların AKP’ye bu oy vermesine ilişkin dindar insanlara da seslenerek, “Ben müslümanım diyen, bu hükümetin söylediklerine kanmamalı. Bunlar din adına cami bodrumlarında El Nusra, El Kaide gibi üyeleri eğitildi. Bunu AKP hükümeti yaptı. Tayip dini himayesine alarak kullanıyor. cemaatimiz, seçimde güçlü bir şekilde HDP’ye oy vereceğini bekliyorum. HDP ve Selahattin Demirtaş Kürt halkın vicdanı ve imanıdır. HDP mazlumdur. İnsanların hak ve hukukun savunuyor. Kuran ve peygamber iman getiren her kimse mazlumun yanında olmalıdır.”

SEÇİMİN DÜNYADA KARŞILIĞI

Ağrılar Derneği Başkanı İslam Bayram ise “Bu seçimler Kürtler açısında bir dönüş noktasıdır. Eğer yapılan seçimlerde kendi rengimizi tanıtmasak, dünyada bunun karşılığı, yok olmaktır” diye konuştu. Cemaatlerinde daha önce AKP’ye oy verenlerin bu seçimde HDP’ye oy vereceklerini ifade eden Bayram, “Barajın altında kalmamız bizim için ölümdür” dedi.  

İŞİ GÜCÜ BIRAKIP SANDIKLARA GİDECEĞİZ

İftardan önce cami veya dernek bahçesinde sohbet ettiğimiz cemaat üyeleri işi gücü bırakıp oy kullanmaya gidecekelerini söylediler. Ağrı’daki seçimden beklentilerini de, “Ağrı’da 4’de 4 vekil yapacağız. Bu seçimde siyasi görüşü bırakıp elimizi vicdanımıza koyup oy vereceğiz” şeklinde ifade ettiler. 

KAYNAK: YENİ ÖZGÜR POLİTİKA