AKP-MHP faşizmi Lorient'da protesto edildi

AKP-MHP faşist ittifakının HDP'ye yönelik baskısı ve seçimlerde hilelerle Cumhurbaşkanlığını gasp etmesi Lorient'da protesto edildi.

Batı Fransa'nın Lorient kentinde AKP-MHP faşist ittifakının 24 Haziran seçimlerinde her türlü oyun ve hile ile cumhurbaşkanlığını gasp ederek, meclis çoğunluğunu elde etmesi ve HDP'ye yönelik baskıları Kürdistanlılar tarafından protesto edildi.

Lorient kent merkezi Kerentrech Kilisesi önünde saat 17.00'da başlayan eylemde Fransa Kominist Partisi Lorient (PCF) ve Alternative Liberte Lorient temsilcileri ile Kürdistanlılar tarafından yapılan konuşmalarda, AKP-MHP faşist iktidarının demokrasi ve Kürt düşmanı politikalarına meşruiyet sağlamak için seçimde her türlü baskı, hile, yol ve yöntem uygulandığı belirtildi.

HALKLAR HDP'YE SAHİP ÇIKTI

AKP-MHP faşist ittifakının en büyük amacının HDP'yi baraj altında bırakmak olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, halkların HDP'ye sahip çıktığı vurgulandı. Eylemde ayrıca AKP-MHP faşist iktidarının Avrupa'daki yapılarının provokasyonlarına karşı uyarılar yapıldı. Fransa Kominist Partisi Lorient (PCF) adına konuşan Dr.Boris Campos, 24 Haziran seçimlerinde yapılan ihlalleri yakında takip ettiklerini vurgulayarak, HDP üzerindeki baskılara karşı her alanda destek olacaklarının mesajını verdi.

Alternative Liberte Lorient adına yapılan konuşmada ise Avrupa ülkelerinin diktatör rejimin Kürdistan'daki baskı ve Suruç'taki katliama çıkarları için göz yumduklarını belirtti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin de protesto edildiği eylem, "Şehit namirin" sloganlarıyla sona erdi.