Alman hükümeti KCDK-E’nin kongresini yasakladı

KCDK-E, Alman devletinin Köln kentinde 11 Temmuz günü yapılacak kongresini yasakladığını belirtti.

Köln polisinin Cuma günü (bugün) geç saatte KCDK-E Eşbaşkanlarını telefonla arayarak yasağı bildirdiğini kaydeden KCDK-E yasaklamaya gerekçe olarak da “KCDK-E’nin Almanya’da yasaklı olduğu ve PKK ‘terör örgütünün’ devamı olduğu ve kongreye 200 PKK üst düzey yetkilisinin geleceği yalanıyla gerekçelendirilmiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Avrupa’nın en büyük Kürdistani kurumu olan KCDK-E, Almanya’nın Köln kentinde 11Temmuz pazar günü gerçekleştireceği 4. Kongresi Köln polisi tarafından yasakladı.

Pazar günü gerçekleştirilecek olan kongre yasaklanma kararı özellikle cuma günü mesai saatinin bitiminden sonra KCDK-E eşbaşkanları aranarak alelacele telefonla bildirilmiştir. Aynı anda Alman polisi Focus gazetesi aracılığıyla KCDK-E kongresini yasakladıklarını duyurdu.

Gerekçe olarak ise KCDK-E’nin Almanya’da yasaklı olduğu ve PKK terör örgütünün devamı olduğu ve kongreye 200 PKK üst düzey yetkilisinin geleceği yalanıyla gerekçelendirilmiştir.

Oysa ki Belçika’da resmi olarak kurulan ve Avrupa yasalarına göre resmiyeti olan KCDK-E’nin Avrupa’nın her yerinde yasal olarak kongre gerçekleştirme hakkı bulunmaktadır. Köln polisinin yasaklama gerekçesi gösterdiği 200 üst düzey PKK’li gelecek yalanının tersine bu kongreye KCDK-E’ye bağlı olan ve bünyesinde yer alan Avrupa’nın Belçika, Hollanda, İngiltere, Fransa, Avusturya, İsviçre, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Norveç, İtalya, Kıbrıs, Yunanistan, Kanada, Avustralya’dan yüzlerce delegenin yanı sıra Almanya’nın Hamburg gibi, Berlin gibi, Hannover gibi, Stuttgart, Frankfurt gibi Köln gibi onlarca şehrinde resmi olarak kurulmuş meclislerinin seçilmiş eş başkanları ve delegeleri katılacaktı.

Alman polisi bu son dakika aldığı bu tutumuyla KCDK-E kongresini yasaklamakla Avrupa’da yasal olarak çalışma yapan yüzlerce Kürdistani kurumu kriminalize etmiş ve bu derneklere üye yarım milyon insanı hedef alan bir tutum takınmıştır.

KCDK-E’nin yasaklanan kongresine başta Köln belediye başkanı olmak üzere, Avrupa’nın birçok ülkesinden milletvekili, önemli şahsiyet ve kurumlardan destek mesajları ve kutlama gelmiştir. Bir kısmı katılarak, bir kısmı görüntülü mesaj yollayarak kongreyi selamlamıştır.

KCDK-E kongresini yasaklamakla Alman polisi diktatör Erdoğan’dan mı talimat alıyor.

Köln belediye başkanın bile başarı mesajı gönderdiği kongremizi bu şekilde yasaklanmasını ve KCDK-E’nin yasaklı ilan edilerek kriminalize edilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.

BİZ BU TUTUMU BENZERİNİ HDP’YE KARŞI TÜRKİYE’DE YAPILAN SOYKIRIM SALDIRILARINDAN TANIYORUZ

Alman hükümetinin takındığı bu tutum bize hiç yabancı gelmiyor. Faşist diktatör Erdoğan’ın HDP ve muhalif kurumlara karşı sürdürdüğü siyasi soykırım saldırılarının bir benzerini yaşıyoruz.

Faşist Türk devletinin Almanya’daki bir uzantısı gibi hareket eden Alman hükümetinin bu tutumu Almanya yasalarına aykırı olduğu gibi, Belçika’da resmi olarak kurulmuş, kuruluş amacı ve tüzüğü demokratik, kültürel, sosyal ve toplumsal bir amacı olan KCDK-E’nin bu şekilde hedef alınmasını kabul etmiyoruz.

Bu hukuksuz yasağa, Kürt halkını hedef alan bu karara karşı hukuksal, yasal mücadelemizi sürdüreceğimiz gibi tüm demokratik tepkimizi göstererek mücadelemizi kararlı olarak devam ettireceğiz.

Kongremize dayanışma ve temennilerini sunan tüm milletvekilleri, tanınmış şahsiyetler ve kurumları bu hukuksuzluğa, Kürt halkını ve onun kurumlarını bu şekilde hedef alan bu karara karşı tavır koymaya ve dayanışmaya çağırıyoruz.

KCDK-E olarak Alman hükümetinin aldığı bu karardan vazgeçmeye, bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz.”