Alman polisi Gençlik Şöleni’ni iptal etti

TCŞ ve TekoJIN tarafından Almanya’nın Hamburg kentinde bugün düzenlenmesi planlanan gençlik şöleni, Alman polisi tarafından iptal edildi.

31 Ekim günü TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwan ên Tekoşer) aktivistleri tarafından Almanya’nın Hamburg kentinde gençlik şöleni düzenlenmesi bekleniyordu. Gençler, Alman polisinin “etkinlik düzenlenemez” adıyla yazılı bir belge aldı.

Etkinliklerinin polis tarafından yasaklanması üzerine TCŞ ve TekoJIN, yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Biz Kürt gençleri olarak nerede olursak olalım tarihimizi, kültürümüzü ve hakikatimizi savunmaya hakkımız vardır.

Avrupa’da yaşayan gençler olarak her sene düzenlemiş olduğumuz gençlik şölenleri vardır. Bu sene de Hamburg’da bulunan Kürt gençleri tarafından bir şölen hazırlığı vardı ve bu şölen faşist Alman devleti tarafından iptal edildi. Bugün de görüyoruz ki faşist Alman polisi tarafından yine tahammülsüz davranıyor. Bu yaşanan tahammülsüzlüklerin diğer devletlere yansımasındaki en büyük rollerden birini de Almanya devleti oynuyor.

Her yerde bu tür yaşanan adaletsizlikler var ve bizim bu tür kirli komplolara karşı sabrımız kalmadı. Her yerde direnişe çağırıyoruz. Bize düşmanlıkla yaklaşan Alman devleti ve diğer devletlere de direnişimizle cevap vereceğiz.

Direnişimizle her gün alanlarda ve ne pahasına olursa olsun Avrupa devletlerini teşhir edeceğiz. Yaşanan bu hukuksuzluklara, adaletsizliklere teslim olmadık, olmayacağız. Her yer bizim için direniş alanıdır. Tüm yurtsever halkımızı ve gençliğimizi alanlara akmaya, direnişe çağırıyoruz. Biz Önder APO’nun fedaileriyiz; kendimizden vazgeçeriz ama yolumuzdan, Önderliğimizden ve Kürdistan’dan asla vazgeçmeyiz.”