Alman polisinden Defend Kurdistan heyetine şiddet ve gözaltı

Alman polisi, Güney Kürdistan’dan dönen bir grup Defend Kurdistan (Kürdistan’ı Savun) İnisiyatifi üyesini keyfi bir şekilde zor kullanarak gözaltına aldı.

ANF’nin Almanca servisinin geçtiği habere göre "Kürdistan'da Barış ve Özgürlük Delegasyonu" üyeleri Frankfurt havalimanında polisler tarafından gözaltına alındı.

Polisin 8 kişiden oluşan heyet üyelerini taciz ettiği, kimlik kontrolüne tabi tuttuğu ve keyfi bir şekilde kötü muamelede bulunduğu bildirildi.

Yayınlanan görüntü ve fotoğraflarda heyet üyelerinin zorla duvara dayandırılırken, yere yatırılıp kelepçelenenlerin olduğu görülüyor.

Görüntülerde polisin son derece agresif olduğu anlaşılıyor.

Heyet üyeleri, temel haklarında kısıtlandığı ve orantısız müdahalede bulunulduğu tepkisinde bulundu.

Çarşamba günü de Güney Kürdistan’dan Frankfurt’ta dönen altı kişilik bir grup birkaç saat boyunca gözaltına alınarak sorguya maruz kalmıştı.

Dünyanın bir çok yerinden 150 dolayında kişi 23 Nisan’dan bu yana Güney Kürdistan’da devam eden Türk devletinin işgal saldırılarının durdurulması ve Kürt güçleri arasında diyalogun geliştirilmesi amacıyla Hewlêr’e gitmek istemişti.

Bunların onlarcasının Almanya’dan uçması engellenmiş, 50 kadarı da Hewlêr’den sınırdışı edilmişti. Kalan 70 dolayındaki kişi de KDP’nin baskılarına maruz kalmıştı. Heyet Güney Kürdistan’daki temasları sırasında “Kürdistan’ı Savun İnisiyatifi”nin kuruluşunu ilan etmişti.