Almanya 9 Ocak'ta Paris şehitleri için sokağa çıkıyor

KON-MED, "Paris Katliamı'nın yıldönümünde yapılacak eylemlere güçlü katılarak hesap soralım" dedi, eylem takvimini açıkladı.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Paris Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı, 9 Ocak eylemlerinin yer ve saatlerini duyurdu.
Açıklamada, "Tarihe Paris Katliamı olarak geçen ve faillerini çok iyi bildiğimiz bu haince, namertçe ve alçakça cinayetlerin tek sebebinin, Türk devleti ve onun karanlık istihbarat örgütü açısından uluslararası işbirlikçileri ile birlikte özelde Kürt kadınını genelde ise Kürt halkını sindirmek ve geri adım attırmak olduğu açıktır. Kürt kadınının mücadeleci yapısının kimlik bulmuş hali olan Sakine Cansız nezdinde tüm Kürt kadınını sindirmek ve korkutmak için yapılan bu katliam. Ama tam tersine başta Kürt kadınları olmak üzere Kürt halkını düşmanına karşı daha da bilenmiş bir hale getirmiştir. Katliamlar onurlu Kürt kadınını korkutamamıştır" denildi.
Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in anıldığı açıklamada, failin Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğu, Fransız devletinin ise hukuk cinayeti işlediği belirtildi.

EYLEMLERİN YER VE SAATLERİ

"9 Ocak'ta Almanya’nın birçok merkezinde Kürt Kadın Hareketinin organize edeceği yürüyüşlere dostlarımızı ve devrimci güçleri, Kürt halkı ve kadınlarını güçlü katılım sağlamaya çağırıyoruz" diyen KON-MED, 9 Ocak Cumartesi günü Almanya’nın çeşitli merkezlerinde yapılacak eylemlerin yer ve saatlerini şöyle duyurdu:

"BERLİN
Yer: Alexanderplatz
Saat: 14:30

DRESDEN
Yer: Rosa-Luxemburg-Platz
Saat: 10:00

HALLE SALE
Yer: Marktplatz
Saat: 13:00

BREMEN
Yer: Hauptbahnhof
Saat: 15:30

DÜSSELDORF
Yer: DGB Haus önü
Saat: 14:00

STUTTGART
Yer: Hauptbahnhof
Saat: 15:00

FRANKFURT
Yer: Hauptbahnhof
Saat: 13:30

 

FREİBURG
Yer: Platz der AltenSynegoge
Saat: 15:00

HAMBURG
Yer: Hauptbahnhof
Saat: 13:00

SAARBRÜCKEN

Yer: Europa Galerie

Saat: 15:00

 

HANNOVER
Yer: Hauptbahnhof
Saat: 13:00

KİEL
Yer: Europaplatz
Saat: 15:00

SALZGİTTER
Yer: NAVEND (Biranin)
Saat: 15:00."