Almanya'da yaklaşık 20 kent Şengal için yürüyecek

Êzidîlere yönelik 3 Ağustos 2014’te gerçekleşen soykırım saldırılarının dördüncü yıldönümünde Almanya’nın yaklaşık 20 kentinde eylemler düzenlenecek.

3 Ağustos soykırım saldırılarının yıldönümü dolayısıyla küresel çapta eylemler yapılacak. Eylemlerin Almanya ayağında, en az 17 kentte sokaklara çıkma çağrısı yapıldı.

NAV-DEM Eşbaşkanları yaptıkları ortak açıklamada, 3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin Şengal’e yönelik saldırıları için “73’üncü ferman” dedi.

İnsanlığa karşı yapılan katliamları kınayan ve katliamcılar karşısında özgürlük için canını veren savaşçıları anan NAV-DEM, “Bu katliam sadece Kürtlere, Êzidî Kürt kadınlara karşı değil, insanlığa ve özellikle tüm dünya Kadınlarına karşı yapılmış bir katliamdır” dedi.

Şengal’de kadın şahsında aslında tüm toplumun soykırımdan geçirildiğini belirten NAV-DEM, “Bu yüzden tüm dünya kadınları DAİŞ gibi faşist yapılanmalara karşı ortak bir mücadele sergilemeli, ortak bir tavır koymalıdır. Bunun için büyük örgütlenmeler, kararlı duruşlar ve radikal mücadeleler geliştirilmeli” ifadelerini kullandı.

NAV-DEM, 2014’deki soykırım saldırıları için “Bu katliamın planını hazırlayan bizzat faşist sömürgeci AKP devleti ve onun zeminini hazırlayan bizzat KDP zihniyetidir” dedi.

Katledilen, alıkonulan, işkence edilen, tecavüze uğrayan ve pazarlarla köle olarak satılan Êzidîleri hatırlatan NAV-DEM, “Bu acının ve feryatlarını tüm dünya izledi ve sesiz kaldı. Yok olmayla karşı karşıya olan Oradaki Halkın yardımına HPG/YJSTAR ve YPG/YPJ koşmuştur” diye kaydetti.

Bu katliamdan 4 yıl sonra Kürt Êzîdî toplumunun kendi yurtlarında kendi öz yönetim ve savunma pratiklerini uyguladığına işaret eden NAV-DEM, Güney Kürdistan’a Türk devletini işgal saldırılarına da dikkat çekti.

NAV-DEM, işgal ve soykırım saldırılarına karşı Almanya ve Avrupa genelinde 3 Ağustos günü yapılacak eylem ve etkinliklere güçlü katılmaya çağırdı.

3 Ağustos günü Almanya’da yapılacak etkinlikleri şöyle sıralandı:

Berlin: Brandenburger Tor, Saat: 17:00, Yürüyüş ve Miting

Hannover: Hauptbahnhof, Saat: 17:00, Yürüyüş ve Miting

Celle: Großer Plan, Saat: 16:00, Yürüyüş ve Miting

Hameln: Am Hochzeitshaus, Saat: 17:00, Miting

Sulingen: Langestr., Saat: 16:00, Mitting

Walsrode: Heidekreis: Wochenmarktplatz/Bad Felingbosten, Saat: 16:30, Miting

Göttingen: Genzelise (Am Rathaus), Saat: 16:00, Miting

Oldenburg: Hauptbahnhof, Saat: 15:00, Miting

Bremen: Bremen Parlemento önü, Saat:15:00, Miting

Achim: Obernstr, Saat: 16:00 Miting

Bielefeld: Hauptbahnhof, Saat: 16:00, Yürüyüş ve Miting

Wesel: Feldmark, saat:17:30, Yürüyüş ve Miting

Essen: Willy-Brandt-Platz Hbf, Saat: 18:00, Miting

Frankfurt: Zeil, Brockhaus-Brunnen

Saarbrücken: Europagalerie, Saat: 18:00, Miting

Koblenz: Hauptstr. 41, Saat: 17:00, Miting

München: Marienplatz, Saat: 17:00, Miting