Almanya’nın 4 kentinde işgal ve soykırım protestosu

Nürnberg, Dortmund, Köln ve Mannheim’da Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

NÜRNBERG

Türk devletinin işgal saldırısını kınamak için Almanya’nın Nürnberg kentinde Kürdistanlılar ve dostlarının kent merkezindeki Lorenzkirche kilisesi önünde düzenledikleri eylemler yedinci güne girdi. Bu akşam da düzenlenen protesto mitinginde Türk devletinin sivil halkı katlettiği belirtilerek, Kürt halkı birlik ve beraberliğinin önemine dikkat çekildi. Kürt halkının kendi öz gücüyle tüm dünyada ayağa kalkma çağrısının yapıldığı mitingde “Katil Erdoğan”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” ve “Türk askeri Rojava’dan defol gibi sloganlar atıldı.

DORTMUND

Almanya'nın Dortmund kentinde de bir araya gelen Kürdistanlı ve dostları işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik başlattığı işgal girişimi saldırılarını protesto etti.

KÖLN

Almanya'nın Köln kentinde Tevger a Ciwanên Şoreşger, Jinên Ciwanên Azad, Young Struggle ve Defend Rojava bugün şehrin kalabalık mekanlarından Dom Katedrali ve ana tren istasyonu yanında çadır açtı. 12:00-18:00 saatleri arasında açılan çadırda Rojava direnişi hakkında bilgi veren konuşmalar yapıldı.

Burada Kommunistische Aufbau'dan genç bir kadın katılımcı şöyle konuştu: "YPG ve YPJ öncülüğündeki savaşçılar Rojava'da yeni bir yaşamın temelini attılar. Halklar ve inançlar ortak yaşam alanı kurdu. Rojava'daki bu kazanımlar Türk devleti tarafından yok edilmek isteniyor.” Akşam saat 18:00'den itibaren de Kürdistanlılar ve Alman dostları bir yürüyüş gerçekleştirdi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde Kürdistanlılar eylemlerini aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

DKTM’nin çağrısı ile düzenlenen eylem HBF önünde yapıldı.

Eylemde taşınan Almanca pankart ve dövizlerle Türk devletinin soykırımı teşhir edildi. Sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava” sloganlarının atıldığı eylemde bildiri de dağıtıldı.

MLKP temsilcisi de Rojava’da şehit düşen MLKP’li savaşçı Kerem Pehlivan anısına bir konuşma yaptı.

Türk devletinin işgal ve katliamlarına dikkat çekmek için tiyatro oyunun da sergilendiği eylem, devrim müzikleri ve sloganlarla sona erdi.