Almanya PKK bayrağını bir kez daha yasakladı-YENİLENDİ

1993 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından Almanya’da yasaklı olan PKK bayrağı Federal Alman Meclisi tarafından bir kez daha yasaklandı.

Alman parlamentosu alt kanadı Bundestag, Avrupa Birliği zirvesinden hemen sonra perşembeyi cumaya bağlayan gece aralarında PKK ve Filistinli Hamas’ın da yer aldığı birçok örgütün bayrağını yasakladı.

Yasa tasarısı Başbakan Angela Merkel hükümeti tarafından sunuldu. Parlamento üst kanadı olan yasama organı Bundesrat’ın (Federal Konsey) da yasa tasarını onaylaması bekleniyor.

Yasa kapsamında “aşırılıkçı forumlarda”, kişisel veriler içeren “düşman listeler” yayınlanması da yasaklandı.

Ayrıca Yahudilere, Müslümanlara, eşcinsellere ve engellilere karşı nefrete tahrik daha ağır bir şekilde cezalandırılacak.

Şimdiye kadar, mektuplar veya e-postalar, kamuya açıklanmadıkları takdirde nefrete teşvik olarak değerlendirilmiyordu. Bu boşluk da kapandı.

1993’TEN BU YANA SÜREN PKK BAYRAĞI KORKUSU!

PKK’ye yönelik ilk kapsamlı yasak ve kriminalizisyon siyaseti 26 Kasım 1993’te  İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle devreye konuldu. Dönemin Kürt karşıtı Alman İçişleri Bakanı Manfred Kanter tarafından hazırlanan 53 sayfalık bültenle PKK ve onunla bağlantılı olduğu iddia edilen dernek, federasyon ve basın kuruluşları yasaklandı. Yine İçişleri Bakanlığı 2 Mart 2017 tarihli bir başka genelgeyle de PKK ve aralarında YPG/YPJ, PYD bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı fotoğraflarının da bulunduğu Kürt özgürlük hareketi çağrıştıracak semboller yasakladı.