Almanya ve Fransa’da işgal saldırıları protesto edildi

Almanya'nın Hannover, Hamburg ve Stuttgart kentleri ile Fransa'nın Rennes şehrinde Türk devletinin Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Türk devletinin işgal saldırıları “Defend Kurdistan”ın çağrısı ile protesto ediliyor. Almanya ve Fransa’da Kürdistanlılar ve dostları alanlardaydı.

HANNOVER

Alman devletinin AKP-MHP rejimi ile işbirliği sonucu ülkede yaşayan Kürtlere uyguladığı baskı politikası Hannover’de protesto edildi.

Nav-Dem tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce Kürdistanlı ile çok sayıda devrimci-demokrat Alman katıldı. Saygı duruşuyla başlayan eylemde Alman polislerinin 1994’te afiş asarken katlettiği Halim Dener ve Rojava Devrimi’nin yıldönümü dolayısıyla konuşmalar yapıldı. Katılımın yoğun olduğu eylemde halk şehir içinde kortej halinde yürüdü. 

Yürüyüşün ardından konuşan Hannover Nav-Dem Eşbaşkanı Xoşnav Ata, “Bugün bizi burada kriminalize etmeye çalışan Alman devletine sesleniyoruz, arkadaşlarımıza yönelik kirli politikalarınızdan ve Türk devleti taktiği ile arkadaşlarımızın evine yapılan baskınları buradan sert bir dille kınıyoruz. Bu taktikler Kürt halkını yıllardır yıldıramamıştır davasından geri adım attırmamıştır” dedi. 

Eylem Türk konsolosluğu önünde sloganlarla sona erdi.

STUTGART’TA YÜRÜYÜŞ

Stuttgart kentinde ise Defend Kürdistan öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve Güney Kürdistan'a dönük işgal saldırıları protesto edildi. Gençlerin öncülük ettiği yürüyüşe Kürdistan Topluluklar Federasyonu (FCK) BW ve Bayern eyaletlerinden birçok Meclis katılım sağladı. ‘Werin cenge azadiye’ pankartı açan Kürdistanlı ve dostları, “Bijî Kurdistan” ve “Serok Öcalan” sloganları attı. “Bijî serok” sloganının yasak olduğunu söyleyen Alman polisleri birçok kez eylemi durdurup ikaz etti. “Eslebe Öcalan” (Öcalan’a özgürlük) sloganıyla karşılık veren eylemciler eylemlerine zılgıtlarla devam etti. Stuttgart tren istasyonuna kadar yapılan yürüyüşten sonra eylem son buldu.

HAMBURG’DA KİTLESEL YÜRÜYÜŞ 

Almanya'nın Hamburg kentinde Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Defend Kürdistan tarafından organize edilen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Altona semtinde yapılan mitingin ardından yüzlerce kişi işgal saldırılarını kınayan sloganlarla yürüyüşe geçti. “Almanya finanse ediyor Erdoğan öldürüyor”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Terörist Erdoğan”, “Alman panzerleri Kürdistan'dan defolun” sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşün ardından açıklamaya geçildi. 

Yapılan konuşmalarda Kürdistan’ı savunmanın insanlığı savunma anlamına geleceği vurgulandı, Erdoğan’ın yeni Osmanlıcılık hayaliyle Kürdistan’ı işgal etmeye çalıştığı dile getirildi. Rote Flora binası önünde sona eren yürüyüşün ardından bir grup anti-faşist havai fişeklerle gelenleri selamladı.

FRANSA'DA İŞGAL OPERASYONLARI PROTESTO EDİLDİ

Fransa'nın Rennes kentinde işgalci Türk ordusunun Kürdistan’da sürdürdüğü saldırılar protesto edildi. Place du Colombier’de yapılan açıklamada Kürdistan’daki saldırılar, Kürt halkına yönelik operasyonlar, HDP’ye açılan kapatma davasına dönük konuşmaların yapıldığı yürüyüşte "Kürdistan için politik çözüm", “Kürdistan için özgürlük zamanı”, “Öcalan için özgürlük", “Jin jiyan azadî" sloganları atıldı. 

Yürüyüşte Türk devletinin Kürtlere yönelik sürdürdüğü soykırım saldırılarına karşı Kürdistan halkı ve Kürt dostları eylemlere çağırıldı.