AvEG-Kon: Katliama karşı alanlara çağırıyoruz

AvEG-Kon, Konya'daki katliamın sorumlusunun AKP-MHP iktidarı olduğunu vurgulayarak, "Tüm demokratik güçleri alanlara, faşizme karşı birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Konya'daki ırkçı katliama karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Yazılı açıklama yapan AvEG-Kon, şunları belirtti:

"Saray faşizminin, büyük çaplı bir saldırı planı içinde olduğu görülüyor. Saldırılar bu planın birer parçaları olarak uygulanıyor. Diktatörlük, katliam öncesi yandaş basında orman yangınlarını Kürtlere yükleyerek ırkçı saldırıya ortam hazırladı. Avrupa’da muhalif gazetecilere saldırılar düzenledi, hazırlanan listeler açığa çıktı. Kürdistan’da Medya savunma alanlarına büyük çaplı bombardımanı, ırkçı saldırı ile aynı gün başlattı, sürdürüyor.  

HDP Ankara Genel Merkez, Marmaris ilçe örgütü 2 kez saldırıya uğradı. İzmir’de HDP binasında Deniz Poyraz’ı öldürdükten sonra, Konya’da yine Kürt bir aileye yapılan ırkçı saldırıda bir kişi katledildi.  Afyon’da da tarım işçileri ırkçı güruhların saldırısına uğradı.  

Erdoğan faşizminin bu yeniden saldırı planını boşa çıkarmak, bizlerin, bütün demokratik, sosyalist ve emekçi güçlerin, görevidir.

Halklar arası birlikte ve eşit bir yaşam için dayanışmayı güçlendirme zamanıdır. Faşizme karşı alanlara çıkma, hesap sorma zamanıdır.

 Avrupa’daki tüm demokratik güçleri alanlara, faşizme karşı birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."