Avrupa’da işgal saldırıları protesto edildi, gerilla selamlandı

Avrupa'daki Kürtler, Fransa, İsveç ve Almanya'da işgalci saldırıları protesto etti, gerilla direnişi selamladı.

Fransa'nın Marsilya kentinde Kürtler ve dostları, Avrupa Temsilciliği önünde bir araya gelerek Türk devletinin işgalci saldırılarını ve KDP'yi protesto etti.

Eylemde "İşgalciler ve ihanetçiler Kürdistan’dan defolun" pankartı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve PKK'nin flamaları taşındı, "Kürt düşmanı AKP-KDP" sloganı atıldı.
Marsilya DTM Eşbaşkanı Doğan Çelik, "KDP'nin yaptığı düşmanlıktır. Kürt halkı olarak uğruna canını ortaya koyan kahraman gerillanın sesi olup her alanda direnişi büyüteceğiz. Kaybeden AKP ve KDP olacak" dedi.
Eylemde Cumartesi günü saat 13.00'da gerçekleşecek yürüyüşe çağrıda bulunuldu.

RENNES

Fransa'nın Rennes kentinde Türk devletinin işgalci saldırıları protesto edildi.
Republique Meydanı'nda yapılan basın açıklamasından sonra belediye meydanına yürüyüş düzenlendi. Eylemdeki konuşmalarda, Kürt Özgürlük Hareketi'ne yürütülen savaşın KDP eliyle gerçekleştirildiği belirtildi, halka gerilla direnişini sahiplenme çağrısında bulunuldu.

BREMEN

Almanya'nın Bremen kentinde Komela Brati ve Kürt örgütleri öncülüğünde bir araya gelen Kürtler, ihanete ve işgale karşı tepkilerini gösterdi.
İhaneti kabul etmeyeceklerini belirten Komela Birati Eşbaşkanı Xezal Yalçın, "Türk devleti her yerde Kürtlere düşman. Ama kendisine Kürt diyen bir partinin bunlarla iş birliği halinde kendi halkına saldırması kabul etmeyeceğimiz bir şeydir" dedi.
Eylemde söz alan Av. Serhad Bucak da bunun adının ihanet olduğunu ve adının doğru konulması gerektiğini söyleyerek, "İhanetin karşısında durmak her kürdün görevi" vurgusunda bulundu.

BERLİN

İşgalci Türk devletinin KDP destekli saldırısı Berlin’de de protesto edildi.
Nav-Berlin ve Dest-Dan Kadın Meclisinin çağrısıyla düzenlenen protesto Berlin Alexanderplatz’da gerçekleşti. Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşu ile başlayan protestoda sık sık "Bijî Berxwedana Gerila" sloganı atıldı.

Akademisyen Nick Brauns, "Saldırı NATO ve KDP destekli. Biz de HPG ve YJA-Star gerillalarının yanındayız” dedi. Kürdistan Komünist Partisi adına konuşan Hüseyin Taşan, Kürt halkına birlik çağrısında bulundu.

Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz ise konuşmasında “Vicdanı olan, yurtsever olan herkes bugün gerillanın yanında olmalıdır” dedi.

Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı eylemde sloganlar atılarak, gerilla direnişi selamlandı.

STOCKHOLM

Türk devletinin KDP işbirliği ile Kürdistan’a yönelik saldırıları İsveç’in başkenti Stockholm merkezindeki Sergels Torget meydanında protesto edildi.

Stockholm’da bulunan tüm Kürdistani örgüt, kurum ve kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen protestoda, Kürt kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: KDP’nin Kürdistan özgürlük gerillalarına yönelik saldırısı ihanet ve düşmanlık savaşıdır. Kürt halkı KDP’nin Türk devletiyle işbirlikçiliğini ve ihanetini görmeli ve karşısında sessiz kalmamalıdır.”

Eylemde, üzerinde “Çocuk katili Erdoğan”, “Kürt kanından elinizi çekin”, “Türk devletinin Rojava’ya saldırılarını durdurun”yazılı birçok pankart taşındı.

Aralıksız “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun ihanet”, “Bijî berxwedana gerîla” sloganlarının atıldığı eylem, “Çerxa Şoreşê” marşının okunması ardından sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de işgal saldırısı yüzlerce Kürdistanlı tarafından protesto edildi. Stuttgart tren istasyonu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, "Nein zur Türkischen invansiyon Süd Kurdistan" "Turkiye’nin Kürdistan’a saldırısını durdurun" yazılı pankart açıldı.

Erdoğan’ın Barzani ailesiyle işbirliğini yansıtan ve üzerinde “Bimre xiyanet” yazılı pankart, yürüyüşün en önünde yer aldı.

Gençlerin çoğunlukta olduğu eylemde, "Kürdistan’a özgürlük”, “Gerillayla dayanışma”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

Eylemde Filistinli ve Alman gençler de kendi flama ve bayraklarıyla yer aldı.

Stuttgart Kürt Halk Derneği Meclis Sözcüsü Lokman Hedel, "Dağlarda direnenlere destek olmalıyız. Zafer, biz direnenlerin olacak” diye konuştu ve eylemlere devam edeceklerini söyledi.