Avrupa’da protestolar sürüyor: İşgal ve ihanete karşı Kürdistan’ı savun!

Avrupa'da yaşayan binlerce Kürdistanlı alanlara çıkarak Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarını ve KDP'nin ihanetini protesto etti.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına tepkiler devam ediyor. Avrupa'nın birçok şehrinde alanlara çıkan binlerce Kürdistanlı ve dostları Türk devletine ve işbirlikçi KDP'ye tepki gösterdi.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar Türk devletinin KDP ile birlikte yürüttüğü kirli savaş planlarına karşı durmak için protesto mitingi gerçekleştirdi. République meydanında yüzlerce Kürdistanlı ve dostların katıldığı eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK bayrakları ile üzerinde “Kürdistan’ı işgale ve ihanete karşı koruyun”, “İşgale karşı Rojava’yı savunuyoruz” yazılı pankartlar açıldı. Miting esnasında sık sık “Bimre xiyanet”, Katil-diktatör Erdoğan”, “Bijî berxwedana gerîla” sloganları atıldı.

Oturma eyleminin de yapıldığı mitingte CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp bir açıklama yaptı. Demiralp, Kürdistan kazanımlarını Türk devletine peşkeş çeken KDP'nin ihanetini asla kabul etmeyeceklerini belirterek, "Faşist ve sömürgeci Türk devleti çökertme planı ile tüm Kürdistan halkının kazanımlarına, değerlerine saldırarak işgal ve katliamlarla sonuç almak istiyor. Kürdistan halkının değerlerini ve geleceğini korumak için işgalci ve işbirlikçilerin saldırılarına karşı direnişi yükseltelim” dedi.

ACTİT adına Kemal Karanfil de ortak bir direniş ile mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Fransızca bildirilerin okunup dağıtıldığı eylemde, direnen gerillalar selamlandı, Kürt halkının saldırılar durana kadar alanlarda olacakları vurgulandı.

DRAGUIGNAN

Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırısı, Fransa’nın Draguignan kentinde yapılan basın açıklaması ve sloganlarla protesto edildi .

KİEL

Almanya'nın Kiel kentinde merkez tren istasyonu önünde toplanan Kürdistanlılar ve Alman dostları, işgalci Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırıları protesto etti. Saygı duruşu ile başlayan protesto eyleminde Kürtçe ve Almanca konuşmalar yapıldı. Eylemciler sık sık "Bijî berxwedana gerîla", "Bijî Kurdistan", " Terörist Türkiye" şeklinde sloganlar attı.

BRÜKSEL

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Türk Konsolosluğu önünde NAV-BEL’in  organizesiyle protesto eylemi düzenlendi. Zap ve Avaşîn’de işgale karşı direnen gerilla selamlandı.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde bugün saat 18.00'da Grand Théâtre meydanında Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Fransızca bildirilerin okunduğu eylem sloganlarla sona erdi.

LUTZERATH

İşgalci Türk devletinin KDP işbirliği ile Avaşîn, Metîna ve Zap bölgelerine yönelik başlattığı işgal saldırıları Lützerath’da enternasyonalist aktivistler tarafından bir mitingle protesto edildi. Alanlara çıkan binlerce kişi Kürdistan kazanımlarını Türk devletine peşkeş çeken KDP'nin ihanetini asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Mitingte yapılan açıklamada, "Haftalardır hazırlanan ve Alman hükümetinin desteklediği Türkiye, dünden bu yana Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine saldırıyor. Gerillalar işgale başarıyla direniyor ve direnmeye devam ediyor. Bizler de saldırılara her yerde kararlılıkla ve elimizdeki imkanlarla karşı çıkmalıyız" denildi.

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kenti Albertplatz’da Kürdistanlılar ve enternasyonalistlerin katıldığı protesto eylemi  Uta Kadın Meclisi ve Dresden Kürt Toplum Merkezi tarafından organize edildi. Eylemde konuşan Fed-Kurd Eşbaşkanı Kerem Gök, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı tek bir Kürt bile kalsa direneceğini vurgulayarak, "Türk devleti Kürdistan dağlarını işgal etmek istiyor. Bu sefer ihanet ve işbirliği yoluyla hareket ediyor. Dresden’deki Kürtler olarak bu saldırıları protesto ediyoruz. Saldırılar devam ettikçe yurtsever Kürtler de direnecektir” ifadelerini kullandı.

"Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîla" ve "Bijî PKK" sloganlarının atıldığı eylemde PKK’nin yasak listesinden çıkarılması için imza toplanırken, Türk işgalciliğine karşı da bildiri dağıtıldı.

BONN

Türk devletinin KDP işbirliğiyle Medya Savunma Alanlarına dönük dün gece başlattığı saldırıları protesto etmek amacıyla Bonn merkezinde eylem gerçekleştirildi. Eyleme katılan kürt halkı ve dostları "Faşist Türk devleti Kürdistan’dan defol", “Bimre xiyanet" sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. PYD Eşbaşkanı Celal Efrîn konuşma yaparak KDP’nin Türk devleti ile işbirliğini kınayarak, Rojava da gösterilen direniş çizgisini ve gerillanın direniş çizgisini esas alarak sokaklarda olacaklarını belirtti. .

Eylemde bildiriler okundu ve sürekli slogan atılarak Kürdistan'a dönük Türk işgalini kınadı.

HALLE

Almanya'nın Halle şehrinde de işgal saldırıları protesto edildi. Halle Markplatz’da saat 18:00'da gerçekleşen protesto eylemine katılanlar sık sık "Biji Berxwedana gerilla" sloganları attı.

HANNOVER

Hannover’de Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılar protesto edildi. NAV-DEM Hannover öncülüğünde yapılan eylemde Almanca bildiriler dağıtıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda, KDP'nin Türk devleti ile işbirliği içinde olması lanetlendi. FED-DEM adına konuşan eşbaşkan Latif Karakaş, "Kürt halkının kini ve öfkesi her zaman Türk devletinin ve KDP ihanetçilerinin üzerinde olacak. Şuan eş zamanlı olarak Şengal’e de saldırı başlatılmış. Biz nerede olursak olalım bu saldırıların karşısında duracağız ve halkımız için ayakta olacağız" dedi.

NAV-DEM Hannover, Atik, Ronahi kadın meclisi ve Womend Defend Rojava adına yapılan konuşmaların ardından, "Bimre Îxanet", "Bijî Berxwedana Gerilla" sloganları ile sona erdi.

MANNHEIM

Almanya'nın Mannheim şehrinde saat 16.00'da bir araya gelen Kürdistanlılar Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılara tepki gösterdi. Ronahi Berivan Kadın Meclisi ve Bölge Meclisi'nin organize ettiği eylemde Türk devleti ile işbirliği yapan KDP'nin özgürlük gerillasına karşı bir ihanete daha imza atıldığı belirtildi.

Mitingte konuşan HDP eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Türk devletinin yıllardır Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarında bulunduğunu söyledi. Türk devletinin 4 yıl önce Efrîn'de de büyük katliamlar yaptığını hatırlatan Sarıyıldız, Erdoğan'ın yıllardır savaş suçu işlemesine rağmen dünyanın sessiz kaldığını vurguladı.

Miting "Bimre ixanet", "Bijî Serok Apo" ve "Bijî gerilla" sloganları ile sona erdi.

HAMBURG

Almanya'nın Hamburg kentinde Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgalci saldırılarını ve KDP'nin TC ile işbirliğini protesto etmek için Jungfernstieg meydanında toplanarak yürümek istedi. Alman polisinin tüm engelleme ve tehditlerine rağmen yüzlerce Kürdistanlı ve dostları büyük bir öfkeyle yürüdü.

Eylemde "İşgalciler ve ihanetçiler Kürdistan’dan defolun" pankartı ile Kürdistan bayrağı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK flamaları taşındı, "Kürt düşmanı AKP-KDP", "Bimre xiyanet", "Biji berxwadana gerilla", "Gençlik Apo'nun fedaisidir" sloganı atıldı. Eylemde Cumartesi günü gerçekleşecek yürüyüş için çağrı yapıldı.

MAGDEBURG

Almanya/Magdeburg Hauptbahnhof’ta KDP destekli Türk devletinin saldırıları protesto edildi. “İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Kürtlerle dayanışmayı büyütüyoruz” denilen eylemde "Bijî berxwedana gerîla", "Bijî berxwedana Zapê" ve "Terörist Erdoğan" sloganları atıldı.