Avrupa'daki Kürt gençleri hamleye katıldı: Werin Cenga Azadiye!

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı gençler, "Artık özgür Kürdistan‘ı inşa etme vaktidir" diyerek, işgalci saldırılara karşı başlatılan hamleye katıldığını duyurdu.

Komalên Ciwan’ın Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı başlattığı "Werin Cenga Azadiye” hamlesine ilişkin Avrupa’da yaşayan yurtsever Apocu gençlik, yazılı bir açıklama ile hamleye katıldığını duyurdu.
Açıklamada, "Bilindiği gibi Heftanîn ve Garê‘den sonra sömürgeci faşist Türk devleti 23 Nisan‘dan bu yana Avaşîn, Metîna ve Zap alanlarında yeniden bir işgal girişimine geçmiştir. Heftanîn ve Garê alanlarında muhteşem bir gerilla direnişi sonuçu geri çekilme zorunluluğunda kalan faşist Türk ordusu bugün Medya Savunma Alanları’na tekrardan saldırmaktadır. NATO‘nun ikinci büyük ordusu özgücü ile övünürken Önder APO‘nun fedailerinin önünde tek tek dökülmektedir. Osmanlı hayalleriyle Rojava‘ya, Şengal‘e, Medya Savunma Alanları’na saldıran düşman Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi önünde çaresiz bir şekilde debelenmektedir. Her ne kadar kabul etmeselerde Kürdistan Özgürlük Gerillası'nın yenilmez olduğunu günbegün yeniden görmektedirler" denildi.

'KİMYASAL SİLAH KULLANILIYOR'

Bu gerçekliği hiçbir şekilde esas almak istemeyen faşist Türk devleti, Suriye ve Arap devletlerinden getirdiği ve eğittiği çeteler ile günbegün Kürdistan topraklarında Kürt halkına saldırmaktadır. Gerillanın direnişiyle baş edemeyen düşman tüm çetelere ve elinde var olan tekniğe rağmen savaş kurallarına aykırı ve en aşağılık savaş biçimi ile kimyasal silahlar kullanmaktadır. Bu temelde Mamreşo ve Avaşîn‘de faşist Türk devleti tarafından uygulamaya geçen vahşi katliamlarla Türk devletinin gerçek yüzü tüm dünyada tekrardan ifşa olmuştur. Aynı zamanda Başûrê Kurdistan’a gitmek isteyen fakat farklı farklı engellere maruz kalan delegasyonlar ile birlikte Avrupa devletlerinin ve özellikle de Almanya ve Fransa devletinin bu savaş konseptindeki rolleri netleşmiştir. Biz Kürt halkı olarak bu oyunları Dersim‘den, Halepçe‘den tanıyoruz. Fakat nasıl ki evvelde beri direnişden vazgeçmediysek ve yenilmediysek bugün de geçmişdeki gibi direnip özgürlüğümüzü kazanacağız. KDP gibi hain güçler her ne kadar kendi çıkarları için Kürt Özgürlük Mücadelesi'ne çomak sokmak isteselerde onurlu yurtsever Kürt halkının buna hiçbir şekilde izin vermeyeceğine içtenlikle inanmaktayız. Aynı zamanda bu yoğun savaş sürecinde tüm onurlu antifaşist ve Enternasyonal devrimcilerin de bu Özgürlük Mücadelemizde belirgin bir şekilde yer alacaklarının bilincinde olmaktayız. Bu temelde de Kürdistan topraklarını koruma ve düşmana karşı birlikte mücadele etme temelinde tüm yapılar ile birlikte faşizme karşı hareket etmeye ve düşmanı Kürdistan topraklarından defetme konusunda kararlılığımızı korumaktayız.

'HER KÜRT GENCİNİN TEMEL GÖREVİ...'

Biz Avrupa’da yaşayan yurtsever Kürdistanlı gençler olarak kahraman gerillaların tüm bu başarılarını görüp bilmemiz gerekmektedir. Kürdistan topraklarını savunmak her Kürt gencinin ve onurlu devrimcinin temel görevi olduğunu bilmekteyiz. Bu anlamda nerede olursa olsun insanlık ve özgürlük mücadelesi adına her gencin özgürlük alanlarına akması gerektiğini belirtmekteyiz. Biz devrimci ve yurtsever gençlik için Kürdistan‘a müdahale eden ve mücadeleye engel olma temelinde hareket eden tüm yapı ve kuruluşlar düşman ve hedef durumunda olduğunu belirtmek isteriz. Lozan devri bitti, artık özgür Kürdistan‘ı inşa etme vaktidir! Şehid Reşit Serdar’ın dediği gibi; bu topraklardan sadece düşmanı değil, düşmanın gölgesini dahi kovacağız!

Bu temelde bizde Komalên Ciwan‘ın faşist Türk devletinin işgaline karşı başlattığı 'Werin Cenga Azadiyê' hamlesini selamlayarak düşman güçlerinin Kürdistan topraklarını ve dağlarını işgal etmelerine müsaade etmeyeceğimizi belirtiyoruz. Bu temelde‚ 'Werin Cenga Azadiyê' hamlesine katıldığımızı deklare ediyoruz. Özgür Önderlikle özgür Kürdistan’da buluşacağız. Başarı APOCU gençliğindir."