Türkiye'deki ırkçı saldırılar protesto edildi-YENİLENDİ

Barış Çakan'ın Ankara'da Kürtçe şarkı dinlediği için katledilmesi ve Türk polisinin faşizan saldırıları Fransa'nın başkenti Paris ile Toulouse kentinde protesto edildi.

Strasbourg St Dennis’de Barış Çakan’ın posterlerini taşıyan Kürdistanlılar bu cinayetin siyasi olduğunu, üstünün kapatılmaya çalışıldığını belirterek kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapıldı.

Eylemde konuşma yapan Barış Azad Kürt olmanın, Kürtçe müzik dinlemenin Türkiye’de ölümle eşdeğer olduğunu ve bunun bir sömürgeci devlet politikasının sonucu olduğunu belirtti.

Eylem "Katil TC”, “Katil Erdoğan" sloganlarıyla sona erdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de AKP-MHP faşist hükümetinin Kürt halkına karşı ırkçılığı ve faşizmi besleyen politikalarını Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler protesto etti.

Türk polislerinin Amed’de bir Kürt gencine gözaltında işkence yapması ve Ankara’da Barış Çakan’ın Kürtçe şarkı dinlediği için faşistler tarafından kalbinden bıçaklanarak vahşice katledilmesi Fransa’nın Toulouse kentinde düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

Akşam saat 19.00’da Toulouse şehir merkezinde toplanan gençler, üzerinde Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu ve “Yasaklıyor, zehirliyor, öldürüyor” yazılı pankart ile yürüyüşe başladı.

Son günlerde Kürt gençlerine dönük saldırıların protesto edildiği yürüyüş, yarım saatin sonunda merkez tren istasyonunda sona erdi.