Barselona ve Madrid’de Rojava gün için etkinlikler

Katalunya’nın başkenti Barselona ile İspanya’nın başkenti Madrid’de Dünya Rojava Günü kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı.

BARCELONA

Katalunya’nın başkenti Barcelona’da Dünya Rojava Günü için kitlesel bir gösteri gerçekleşti. Barcelona’daki eyleme başta İspanyol ve Katalonlar olmak üzere değişik halklardan aktivistler Rojava için yürüdü.

“Bijiî berxwedana Rojava” ve “Erdoğan faşizmine geçit yok” gibi sloganlarını atan kitle Barcelona kent merkezinde yürüdü. Kitle F.C. Barcelona takımının resmi mağazası önüne ulaştığında burada kısa bir miting düzenlendi. Türk devletinin saldırı ve katliamlarının anlatıldığı mitingde Rojava ile dayanışmayı yükseltme çağrısı yapıldı.

Türk devletinin çeteleri tarafından katledilen Havrin Xelef ve Rojava şehitlerini anan göstericiler daha sonra üniversite meydanına kadar yürüdü. Kent merkezindeki bu meydan, Türk devletinin Kuzey- Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını başlattığı 9 Ekim’den bu yana birçok protesto gösterilerine ev sahipliği yapıyordu. Aktivistler gösterilerini bu meydanda Dünya Rojava Günü için bildiriler dağıtarak sonlandırdı.

MADRİD

İspanya’nın başkenti Madrid’de 200 kişinin katılımı ile Dünya Rojava günü vesilesiyle eylem düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığı önünde bir araya gelen kitle eylemini Rojava’da şehit düşen 50 şehidin isimlerini yüksek sesle okuyarak devam ettirdi.

Ardından da isimler bir pankart üzerine yazıldı. Bu pankart önümüzdeki günlerde Madrid’de yapılacak eylemlerde taşınmak üzere hazırlandı.

Eylemde ayrıca uluslararası güçlere hitaben yazılan ve 10 talebi içeren bir deklarasyon da okundu.