Basel’de Cumartesi Anneleri ile dayanışma eylemi

Kayıp yakınlarının Galatasaray meydanında kayıplarının akıbetini öğrenmek için 702. haftasına giren buluşmasına destek vermek amacıyla İsviçre’nin Basel kentinde bir eylem gerçekleştirildi.

Türk devleti, 700’üncü haftasında Cumartesi Annelerine saldırmış ve eylemi yasaklamıştı. Bu yasağa rağmen kayıp yakınları eylemlerine kayıplarının akıbeti açıklanıncaya kadar devam edeceklerini bildirmişlerdi.

HDK-Basel Kadın Meclisinin çağrısıyla Cumartesi günü Claraplatz meydanında bir eylem gerçekleştirildi. Kayıpların fotoğraflarıyla karanfillerin taşındığı eylemde 1994 yılında Türkiye Devrimci Komünist Partisi’ne yapılan bir operasyonda 12 kişiyle birlikte gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Kenan Bilgin'in yaşamı ve kaybedilişi hakkında konuşma yapıldı.

Ayrıca 20 Temmuz 1992'de gözaltında kaybedilen Hasan Gülünay'ın kızı Deniz Gülünay’ın da katıldığı eylem, konuşmalardan ardından sonlandırıldı.

HDK Basel Kadın Meclisi Kayıp yakınlarıyla dayanışma amaçlı her Cumartesi Clarapalatz meydanında destek eylemi gerçekleştirecek.