BastA Partisi: Bizler de HDP'liyiz

HDP’ye yönelik siyasi soykırım saldırılarına karşı İsviçreli BastA Partisi'nin Basel kentinde düzenlediği bir dayanışma etkinliğiyle “Hepimiz HDP’liyiz” mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik siyasi soykırım saldırılarına karşı İsviçreli BastA Partisi Basel'de düzenlediği etkinlikle “Hepimiz HDP'liyiz” mesajı verdi. BastA Parti Sekreteri Franziska Stier'in çağrısıyla BastA Partisi Basel Grubu tarafından düzenlenen etkinlik gazeteci-yazar Kerem Schamberger'in Kürtlerin ve Kürdistan'ın tarihine ilişkin sunumu ile başladı. 

HDP adına Kürt kadın siyasetçi Leyla İmret ile HDP'ye yönelik siyasi soykırım saldırıları ve HDP'nin bu saldırılara karşı mücadelesine yönelik bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlikte Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret'in dönemin zorlu şartları altında yaşadıklarının anlatıldığı “Dil Leyla”  isimli belgesel gösterime sunuldu. 

Gün boyu devam eden etkinlikte akşam saatlerinde Kürtler ve Kürdistan'a yönelik kültür programı düzenledi. HDP ile dayanışma için BastA Partisi üyeleri tarafından toplu fotoğraf çekildi.

HDP ile dayanışma etkinliğinde BastA Partisi’nin açıklaması ardından sona erdi.