Benešovský deník: Kürtler bir dönemlerin Polonyalılarıdır!”

Çekya’nın önde gelen gazetelerinden Benešovský deník’de Kürtler üzerine ele alınan makalede, Kürtler, yüz yılı aşkın süre ülkeleri parçalandıktan sonra özgürlüklerine kavuşan Polonyalılara benzetildi.

Polonya’nın 1795’te parçalanması ardından 123 yıl boyunca haritadan silindiğine dikkat çekilen makalede, bu sürede dillerinin yasak olduğu; ana dillerinde kitap çıkarma veya okuma imkanının olmadığı hatırlatıldı.

POLONYALILAR CESARETLERİYLE DÜŞMANLARINA TESLİM OLMAYI REDDETTİLER

Polonya’nın tekrar bağımsız bir devlet haline geldiği 1918 yılına kadar uzun bir aşama kaydettiği vurgulanan makalede, bağımsızlığın Polonyalıların kendi direnişleri olmasa imkânsız olacağı dile getirildi. Makalede, Polonyalıların zorluklara rağmen cesur oldukları ve düşmanlarına teslim olmayı reddettikleri gerçeğine yer verildi.

TÜM DÜNYAYI TEHDİT EDEN TERÖRİZMLE MÜCADELE EDENLER KÜRTLERDİ

Kürtlerin de bugün aynı durumda oldukları kaydedilen makalede, on milyonlarca Kürdün bugün birçok devlet arasında bölünmüş topraklarda yaşadığı bilgisi paylaşıldı. Makalede bugün bölgedeki kahramanlar olarak nitelendirilen Kürtlerin Türkiye tarafından katliamlarla yok edilmek istendiğine yer verilirken, “Tüm Avrupa ve Dünyayı tehdit eden terörizmle mücadele edenler Kürtlerdi” denildi.

“TÜRKİYE BU GÜZEL VE CESUR ULUSU YOK ETMEK İSTİYOR”

Rojava’nın kadın erkek eşitliğini temel alan demokratik ve ekolojik bir ülke olarak hayata geçirildiği ve bunun Kürtler tarafından başarıldığına dikkat çekilen makalede, “Bu, dünyanın bu bölgesi açısından büyük bir sansasyondu” denildi. “Türkiye’nin gaddar politikaları bir kez daha bu güzel ve cesur ulusu yok etme amaçlıdır” sözlerine yer verilen makalede, Türkiye’nin DAİŞ çeteleriyle dostça yaşadığı bir dönemde Kürtlerin insanlık için savaştığı gerçeğine işaret edildi.

Makalede Çekya’nın Türk işgaline karşı Kürtlerin yanında olduğunu beyan ettiği ve Türkiye’ye silah satışını yasaklayan ülkelerin başında geldiği bilgisi de paylaşıldı.

Çekya Dışişleri Bakanı Tomáš Petříček, işgalin durdurulması ve diplomatik bir çözüm bulunması çağrısında bulunmuştu.