'Beritanların direniş çizgisi yolumuzu aydınlatıyor'-YENİLENDİ

Bêrîtan şahsında Ekim Şehitleri'nin anıldığı anmada, "Bizler kimyasal silah kullanımına karşı, bulunduğumuz her yerde Kobanê'nin direniş ruhuyla, Bêrîtanların direniş çizgisini esas alarak gerilla mücadelesini sahipleneceğiz" vurgusu yapıldı.

Şehit Gülnaz Karataş (Bêrîtan) şahsında Ekim ayında şehit düşen gerillalar, İsviçre'nin Solothurn ve Almanya'nın Bodensee ile Stuttgart kentlerinde anıldı.

SOLOTHURN

Gülnaz Karataş (Bêrîtan) şahsında Ekim Ayı şehitleri için İsviçre'nin Solothurn kantonuna bağlı Gerlafingen kasabasında anma etkinliği düzenlendi.
İsviçre Şehit Aileleri Komitesi (KOMAW) ile İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) tarafından Solothurn kantonuna bağlı Gerlafingen kasabasındaki Oscar düğün salonunda düzenlenen anmaya, İsviçre'de yaşayan şehit yakınları ile yüzlerce Kürdistanlı katıldı.
Sahneye  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın büyük posteri ile PKK bayrağı asılırken etkinlik salonu, Ekim Ayı Şehitlerinin posterleriyle donatıldı. 
Hazırlanan anma köşesinde ise yine şehit yakınlarının yanlarında getirdiği şehitlerin fotoğrafları bırakıldı.
Gülnaz Karataş'ın şehit düşmeden önce mücadele arkadaşlarına "Eğer şehit düşersem arkamdan helva dağıtın" vasiyeti yerine getirilerek, anmada lokma dağıtıldı.
KOMAW temsilcileri Tahsin Farqînî ile Saadet Kuran'ın Ekim Ayı Şehitleri şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitlerini anarak başladığı açılış konuşması ardından bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
YJK-S temsilcisi Selma Sürer'in Kürt Kadın Mücadelesi üzerinden Ekim Ayı Şehitleri'nin önemine ilişkin yaptığı konuşmada, "Kürt halkının özgürlüğü için mücadelesinde birer mihenk taşı olan şehitlerimizin direniş bayrağını sahiplenerek Kürt kadınını, Kürt halkını ve Kürdistan'ı özgürleştireceğiz" diye konuştu.
Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi Zozan Serhat ida, ihanete karşı bedenini siper ederek, bu uğurda şehit düşen  Bêrîtan'ı anarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:
Bêrîtan bugün ihanete karşı kadın özgürlüğün sembolü olmuştur. Bugün Bêrîtanların ardılları özgür bir Önderlik, özgür bir Kürdistan uğruna yaşamlarını adayarak Avaşîn'de, Garê'de, Werxelê'de, Zap'ta mücadele bayrağını sahiplerek direnişi sürdürüyor.  Önder Apo nasıl her şehidin ardından yeni bir hamleyle mücadeleyi bir adım öteye taşıyabilmişse bizler de şehitlerimizin mücadelesini sahiplenebilmeliyiz. Bu şehitlerimize olan borcumuzdur.'
Ekim Ayı şehitlerinin isimlerini  tek tek sayarak konuşmasını sürdüren Serhat, "Bêrîtanların, Zeyneplerin, Ronahîlerin, Mazlumların, Sinanların, Arîn Mirxanların, Rûkenlerin, Meryemlerin direnişine sahip çıkabilirsek eğer, bugün özgür Önderliğe ve özgür Kürdistan özlemine son verebiliriz" dedi.
KDP eliyle ihanet çizgisinin kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Serhat, "Bizler kimyasal silah kullanımına karşı bulunduğumuz her yerde Kobanê'nin direniş ruhuyla, Bêrîtanların direniş çizgisini esas alarak gerilla mücadelesini sahipleneceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.
KCDK-E adına Kürt siyasetçi Ozan Heval ise Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu ekseninde siyasi süreç değerlendirmesi yaparak, Kürt halkına yönelen topyekun imha konseptine karşı topyekun direniş çağrısı yaptığı  konuşmasında şunları söyledi: 
"Erdoğan, AKP/MHP faşizmi, bugün selefistlerle ortaklaşarak Kürt halkına imha konseptini devreye koymuştur. Bizler bu insanlık ve savaş suçu saldırılara karşı şehitlerimizin canını ortaya koyarak varettiği Kürt halkının kazanımlarına sahip çıkmayı sürdüreceğiz."
Ozan Heval, sözlerini "Kürt Özgürlük Hareketi bugün kazanılmış üçüncü çizgide insanlığın umudu olmayı başarmıştır. Gerillanın direniş çizgisini sahiplenerek, selefizmle ittifakını sürdüren işgal ve katliamcı güçleri yenilgiye uğratacağız" diyerek tamamladı.
Şehit yakınlarının da birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiği anmad,a duygusal anlar yaşandı. 
Konuşmaların ardından Ekim Ayı Şehitleri anısına hazırlanan sinevizyon gösterime sunuldu.
Anma, 'Şehîd Namirin' sloganıyla sonlandırıldı.  
BODENSEE
Almanya'nın Bodensee kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezinde Ekim Ayı Şehitleri anıldı. 
Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ardından konuşmalar gerçekleştirildi. 
"Şehîd Bêrîtan, ihanet ve gericiliğe karşı duruş göstermiştir. Bêrîtan çizgisi  teslimiyete karşı direnişin sembolü olarak tarihteki yerini aldı. Onların mirasını sahipleniyoruz" denildi.
STUTTGART
Ekim Şehitleri, TJK-E öncülüğünde Almanya’nın Stuttgart’a kentinde yapılan bir etkinlikle anıldı. 
Açılış konuşmasını yapan Kürt Özgür Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi Beritan Amanos, şehit Bêrîtan şahsında bütün devrim şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Bugün mücadelenin geldiği aşamanın şehitler sayesinde olduğunu belirten Amanos, şehitlere bağlılığın gereği olarak mücadeleyi daha da yükselteceklerini vurguladı.
Anmaya katılan KOMAV Eşbaşkanı Şenge Kahraman da bir konuşma yaptı. 
Ardından hazırlanan sinevizyon izletildi, şiirler okundu. 
Anma programı Hozan Cömerd'in kısa müzik dinletisiyle sona erdi.