Berlin’de İbrahim Ayhan için taziye ve anma

19 Eylül’de Hewler’de yaşamını yitiren HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan için Almanya’nın başkenti Berlin’de taziye ve anma düzenlendi.

Berlîn NAVDEM lokalînde düzenlenen anma ve taziyeye HDP eski milletvekili Dilek Ocalan ve HDP Almanya eş sözcüsü Sinan Önal konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmanın açılış konuşmasını yapan Berlin NAVDEM Eş Başkanı Yeko Ardıl, İbrahim Ayhan halkçı ve mücadeleci kimliğine dikkat çekti.

HDP Almanya Eşsözcüsü Sinan Önal ise, İbrahim Ayhan’ın mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

İbrahim Ayhan ile aynı bölgede çalışma yürüttüklerini hatırlatan HDP eski Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ise, Ayhan’ın kendileri için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Öcalan, ‘’İbrahim yoldaş yediden yetmişe herkesin sevdiği, saydığı bir halk temsilcisi olarak anılıyor. Ardından yazılanlara baktığımızda da bunu rahatça görebiliyoruz. İbrahim Ayhan’ı biz Kobani savaşında Suruç sınır boylarındaki amansız mücadelesiyle hatırlıyoruz. Bu sadece Urfa ile de sınırlı değil komple bir yurtsever devrîmcî olarak anıyoruz’’ dedi.

Dilek Öcalan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik baskı ve tecride dikkat çekerek, ‘’mücadelemizin merkezinde bundan böyle Önderliğin özgürlüğü olacak. Çok kapsamlı bir çalışma ve eylem planı ile Önderliğin özgürlüğü için seferberlik ilan edeceğiz’’ dedi.