Berlin'de İsrail Konsolosluğuna siyah çelenk bırakıldı

15 Şubat Uluslararası Komplosunu protesto eden Berlin’deki Kurdistanlılar, İsrail Konsolosluğu önünde katledilen Sema Alp, Mustafa Kurt, Ahmet Acar ve Sinan Karakuş’u anarak, Konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktı.

15 Şubat 1999 tarihinde uluslararası güçlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı Kenya Konsolosluğu’nda kaçırıp Türkiye'ye teslim etmesi birçok ülkede protesto edildi. Protestoların adreslerinden biri de Almanya'nın başkenti Berlin oldu.

Berlin'de yaşayan Kürt halkı 17 Şubat 1999’da İsrail Konsolosluğu önünde protesto eylemi düzenlerken güvenlik güçleri ateş açıp Sema Alp, Mustafa Kurt, Ahmet Acar ve Sinan Karakuş adlı Kürt yurtseverleri katletmişti. Şehadetlerinin her yıl dönümünde Berlin'in İsrail Konsolosluğu önünde protesto eylemi gerçekleştiren Kurdistanlılar, bu yıl da 4 şehidi anarak, Konsolosluk önüne siyah çelenk bıraktı.

Dest Dan Kadın Meclisi ile Nav Berlin Meclisi’nin de yerini aldığı eylem, Kurdistan Devrim Şehitleri için bir dakika saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Nav Berlin Meclis Üyesi Hüseyin Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm Kurdistan'ın başı sağ olsun. Uluslararası Komplo’nun 24. yılını geride bıraktığımız bugün, şehitlerimizi de  anıyoruz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana, Kürt halkı özgür oluncaya dek bu mücadele devam edecektir. Biz de damarlarımızda son bir damla kan kalana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Dört Kürt'ün şehit edildiği yerde çiçekler bırakan eylemciler, "Katil İsrail”, “Şehîd namirin" sloganları attı.