Berlin’de ABD Konsolosluğu önünde ‘işgal’ protestosu

Almanya’nın başkenti Berlin’deki ABD Konsolosluğu önünde KON-MED’in çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarını ve başta ABD olmak üzere uluslararası güçlerin sessizliğini protesto etti.

KON-MED’in çağrısı ile yüzlerce kişi Berlin’deki ABD konsolosluğu önünde bir araya geldi.

Türk devletinin Zap, Avaşin ve Metina bölgelerine yönelik işgal saldırılarının potesto edildiği eylemde “Amerika işgalin parçası olma”, “No pasaran für Diktatur Erdogan, Zeit ist gekommen Freiheit für Öcalan!”, “Gemeinsam gegen Faschismus und Besatzung aufstehen, Zusammen Kurdistan verteidigen” yazılı pankartlar açıldı.

Bazı eylemciler, soykırımı anlatmak için “kefen” biçiminde üzerinde kanlı ellerin olduğu beyaz önlükler giydi.

Eylemin tertip komitesi adına açıklama yapan NAV-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz “Başta Kürt halk önderi olmak üzere dağlarda zindanlarda direnen herkese selam yolluyoruz. İzmir’den Konya ve Afyon’a her yerde Kürtlere saldırı oluyor. Topraklarımız işgal ediliyor. Biz Kürtler de her yerde faşizme karşı bugüne kadar direndik, tekrar direneceğiz” dedi.

Yılmaz’ın konuşması sonrası eylemciler beş dakika boyunca yere uzandı. Daha sonra “Bijî Serok Apo” sloganları ile ayağa kalktılar.

KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, “Kürdistan’daki işgal ve soykırımlara sessiz kalan başta ABD olmak üzere uluslararası güçlerin tutumunu protesto etmek için eş zamanlı olarak Paris ve Berlin’de kefenli eylemler yapıyoruz” dedi.

Göksungur, “Katliama maruz kalıyoruz ve bu katliam ve soykırım karşısında bütün dünya üç maymunları oynuyor” diye tepki gösterdi.

KCDK-E Eşbaşkanı, “Elbette ki biz Kürdistanlılar da bulunduğumuz her yerde, bu işgal ve soykırıma karşı sessiz kalmayacağız” vurgusunda bulundu.

FED-KURD Eşbaşkanı Kerem Gök, eylem sırasında yaptığı konuşmada Lozan anlaşmasının yıldönümüne dikkat çekti.

Gök, “98 yıl önce Kürdistan’ı dörde bölen anlaşmanın yıldönümündeyiz. Bizler bugün Almanya’nın başkentinde Berlin’deyiz. ABD konsolosluğu önünde bugünün egemenlerini protesto ediyoruz. Buradan Kürdistan özgür olmadan, Kürt halk önderi özgürleşmeden, gerilla üzerindeki operasyonlar son bulmadan direnişimize son vermeyeceğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.  

KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Kürdistan’ın işgal edilmek istendiğini belirterek, “Doğrusu bugün Kürdistan topraklarını işgal etmek istiyorlar. Soykırım yapmak istiyorlar” dedi.

KDP’ye de çağrı yapan Zümrüt, “Bugün ABD, TC ve NATO Barzani ile dost, gerilla ile düşman olduğunu söylüyor. Ama Metina’da, Zap’ta, Kandil’de gerilla olmazsa Barzani’nin ömrü 24 saattir. Kürtler soykırımdan geçirilmek isteniyor. Eğer direnmezsek mücadele etmezsek Kürtler katliamdan geçirilecek” ifadelerini kullandı.

Eylemde kitle sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü talep eden sloganlar attı.

Eyleme katılan Kürt sanatçı Hozan Aydın, başta Kürt Halk Önderi’ne adadığı ‘Mîrê Mîran” şarkısı olmak üzere birçok şarkı seslendirdi.