Berlin, Dresden ve Leipzig'de binler tecridi ve işgal saldırılarını protesto etti-YENİLENDİ

Berlin’de Türk devletinin düzenlediği işgal saldırıları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto, fiziki özgürlüğü talebiyle TCŞ ve TEKOJin’ın düzenlediği yürüyüşe katılan binlerce kişi uluslararası dayanışma çağrısı yaptı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de TCŞ ve TEKO-Jin’in “Dem dema azadi ye Bı hevra Serhıldan” şiarıyla düzenlediği yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Hermannstrasse’de bir araya gelen halk Hermannplatz’a kadar yürüdü.

Türk devletinin 24 Nisan’da Güney Kürdistan’a yönelik başlattığı işgal saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşe, genç, yaşlı, çocuk, kadın binlerce kişi katıldı.

Sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Avaşin”, “Hoch die internationale Solidaritat”, “Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “Alle zusammen gegen die Faschismus”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Sara Rojbin Ronahi”, “Jin Jiyan Azadi” sloganın atıldığı yürüyüşte “Defend Kurdistan Stop die Turkische Besatzung”, “Schluss mit İsolation, Faschismus und Besatzung! Gemeinsam Serhildan!”, “Die Zeit ist gekommen Freiheit für Öcalan“, “Öcalan’ın özgürlüğü için ayağa kalkma zamanı” pankartları taşındı.

Yürüyüşte Linksjugend Solid adına yapılan konuşmada Almanya ve NATO’nun Erdoğan’ın katliamlarının sponsoru olduğu belirtildi.

Almanya’nın savaş malzemesi ihraç ettiğine de dikkat çekilen konuşmada, bugün Kürdistan’da Alman panzerlerinin bulunmaması ve Türk bayraklarının sallanmaması için ortak mücadele çağrısı yapıldı.

Demokratik Güç Birliği (DGB) adına yapılan açıklamada Türk devletinin Başur Kürdistan üzerindeki işgaline dikkat çekildi.

Kürdistan’a giden Defend Kürdistan heyetinin bir mesajı ise halk, Boddinstrasse durağına vardığında okundu. Halkın büyük coşkuyla dinlediği mesajda “Burada Alman, İtalyan ve diğer ülkelerden gelen gençler olarak Türk işgaline karşı mücadele ediyoruz” denildi.

‘KÜRTLERİN EN BÜYÜK CEVHERİ KÜRDİ İTTİFAKTIR’

Yürüyüşte bir konuşma yapan kadın siyasetçi Sibel Yiğitalp ise “Bizler imha ve inkar siyasetini protesto etmek için buradayız. Türkiye hiçbir ilgisi ilişkisi olmamasına rağmen Kürdistan’ı işgal ediyor” dedi.

HDP İzmir binasında katledilen Deniz Poyrazın fotoğrafını kaldıran Sibel Yiğitalp şunları belirtti: “Bakın bu arkadaşımız sadece orada bulunduğu için katledildi.”

KDP’ye Türkiye ile işbirliği yapmaması çağrısında bulunan Yiğitalp, “Sizin en büyük cevheriniz oradaki Kürdi ittifaktır” dedi.

KÜRT HALKI, KENDİNİ SATANLAR İLE ARASINA MESAFE KOYMALI

Hermannplatz’da ise CÎK Başkan Yardımcısı Mele Dawud bir konuşma yaptı. Türk devleti ile işbirliği yapan KDP yönetimini kınayan Dawud, “Kürt halkı artık kendini satanlar ile arasına mesafe koymalı. Onların öncülüğünü kabul etmemeli. Onlar kendi çıkarlarını savunuyor, Kürtlerin çıkarını düşünmüyor” diye konuştu.

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kentinde düzenlenen bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ile Türk devletinin Güney Kürdistan’a düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.

LEIPZIG

Almanya'nın Leipzig kentinde de Defend Kürdistan öncülüğünde Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi.