Berlin'de 'Birlik, beraberlik, bölünmezlik' yürüyüşü

Almanya'nın başkenti Berlin'de on binlerin katılımıyla “Birlik, beraberlik, bölünmezlik” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sendikalar, insan hakları örgütleri, Uluslararası Af Örgütü ve iklim hareketlerinden oluşan 300'den fazla örgütün katıldığı yürüyüşte, insan hakları, sosyal adalet ve iklim krizine karşı dayanışma mesajları verildi. Açıklamalarda, “Artık hepimiz farklı bir toplum istediğimizi net ve bölünmez bir şekilde göstermeye zorlanıyoruz. Zamanımızın krizleri, acilen dayanışma için ayağa kalkmamızı gerektiriyor” denildi.

Yürüyüşe katılanlar arasında Nav- Berlin Meclisi ve Kürdistanlılar da yer aldı.

Nav- Berlin adına yapılan konuşmada, faşist Türk devletinin uyguladığı siyasi, kültürel ve ekolojik soykırıma dikkat çekildi.

“Kürdistan İşçi Partisi PKK'nin siyasi zulme uğramasının üzerinden 28 yıl geçti. PKK, Kürtlerin ulusal kurtuluş hareketidir” denilen konuşmada şunlar belirtildi: “Kürdistan’ı savunmak için Kürt sorununu bölgesel düzeyden küresel gündeme taşıyan bir mücadeleyi başlatmıştır. Faşist Türk yönetimleri ve ordusu tarafından Kürt dili ve kültürü yıllarca yasaklandı, insanlar zorla asimile edildi, binlerce köy ateşe verildi, insanlar kimliğinden dolayı zulüm ve işkence gördü. On binlerce Kürt siyasetçi, gazeteci ve aktivist hapishanelere atılıp işkence gördü. Binlerce köy sudan bile mahrum bırakıldı, ekilebilir arazileri bombalandı. Tüm bu saldırı ve işgallere karşı duran tek güç, Kürdistan İşçi Partisi'dir. 40 yılı aşkın süredir bir yandan Kürdistan’da yaşayan tüm kültürleri ve dilleri korurken, diğer yandan doğasını savunmaktadır” denilerek, soykırıma karşı dayanışma çağrısı yapıldı.