Berlin’de çadır eylemi sona erdi

Almanya Federal Parlamentosu önünde üç gün süren çadır eylemi sonlandırıldı.

Berlin Êzidî Kadın Meclisi, Dest-Dan Kadın Meclisi ve Nav-Berlin, Kazımi hükümetinin Şengal’e yönelik saldırılarını protesto etmek için üç günlük çadır eylemi bugün sona erdi. 

Berlin’deki Federal Parlamento oturumlarının yapıldığı Reichstag önünde yapılan çadır eylemi, yerel saat ile 15:00-18:00 arasında sürdürüldü.
Çadır eyleminin üçüncü gününde konuşan Dersim İnşa Kongresi Berlin Temsilcisi Mehtap Erol, “Geçtiğimiz günlerde Dersim soykırımının yıl dönümünde katledilenleri andık. Bugün ise Şengal’de Êzidîlere yönelik soykırım saldırıları söz konusu. Alman devletine soruyorum; 21. yüzyılda Şengal’de Êzidî kadınlar hedef olarak seçildi, Êzidî kadınlar köle pazarlarında satıldı. Siz de bu suça ortak mı olacaksınız? Êzidî toplumuna yapılanlar ile Alevi toplumuna yapılanlardan uzak değildir” diye konuştu.
Çadır eyleminde Êzidî Kadın Meclisleri çatı örgütü Sîwana Meclisên Jinên Êzidî (SMJÊ) adına açıklama okundu. SMJÊ açıklamasında Şengal’e dönük Kazımi hükümetinin saldırılarının Türk devleti ile koordineli olduğuna vurgu yapıldı.
Çadır eylemine katılımın ağırlıklı kadınlar olduğu gözlenirken, kadınlar KDP’li Mesrur Barzani’nin Şengal’e ilişkin açıklamalarına tepki gösterildi.