Munzur ve Botan şehadetlerinin 2. yılında anıldı

Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırısında şehit düşen Çekdar Botan ve Adıl Sünger, Ciwanên Azad öncülüğünde Berlin ve Köln'de anıldı.

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Ciwanên Azad, 5 Haziran 2016 yılında Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırısında şehit düşen Çekdar Botan ve Adıl Sünger (Lecwan Munzur) için bir anma etkinliği düzenlendi. Saat 19.00'da Berlin NAV-DEM merkezinde saygı duruşuyla başlayan anmada Zilan Riha şehitlerin anısına hazırladığı şiirleri okudu. Ardından Berlin NAV-DEM eşbaşkanı Yeko Ardil kısa bir konuşma yaptı. Ardıl konuşmasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ve Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin şehitleri ölümsüzleştirdiklerini ve kendilerine düşen görevin de onlara layık yaşamak olduğunu belirtti.

KÜRDİSTAN DAVASI İÇİN YÖNÜNÜ DAĞLARA ÇEVİRDİLER

Ciwanên Azad adına konuşan Agir Botan ise, her iki şehidin de Almanya'da doğup büyümelerine rağmen Avrupa'daki yaşamı tercih etmediğini ve Kürdistan davası için dağlara yürüdüklerini vurguladı. Anmada sık sık, "Şehit Namirin" ve "Bê Serok Jiyan nabe" sloganları atıldı. Anmada, şehit Çekdar Botan ve Adıl Sünger'in yaşamına dair sinevizyon gösterimi yapıldı. Şehitleri anma etkinliği daha sonra gençlerin hazırladığı iftar yemeğinin yenmesiyle sona erdi.

KÖLN

Köln'de de HPG gerillaları Lecwan Munzur ve Çektar Botan için anma etkinliği düzenlendi. Ciwanên Azad öncülüğünde Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) gerçekleştirilen anmada Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad şehitler için askeri tören düzenlendi. Anmada, şehit Lecwan Munzur'un annesi Ayten Sünger ile Ciwanên Azad adına Andok Baz kısa birer konuşma yaptı.

Şehitlerin mücadelesine layık olacağını belirterek konuşmasına başlayan anne Ayten Sünger, "Bu temelde son nefesime kadar şehitlerin yolunda olacağıma söz veriyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından şehit Lecwan ve Çekdar için hazırlanan sinevizyon izlendi. Anma şehitler için verilen mevlit ile son buldu.