Berlin'de nöbet eylemi 4. gününde

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit ve cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı başlatılan açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla düzenlenen nöbet eylemi 4’üncü gününde.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı 27 Kasım’da başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi direnişi sürüyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen nöbet eylemi 4’üncü gününde devam ediyor.

Bugünkü eylem de Alexanderplatz'da saat 13.00 da bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşu ardından konuşma yapan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Güney Afrika'da Nelson Mandela barış için verdiği mücadeleye dikkat çekerek, “Bugün de Sayın Öcalan sadece Türkiye’de değil, Kürdistan’da değil bütün Ortadoğu barışı için mücadele veriyor" dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla Birleşmiş Milletler’e yönelik başlatılan kampanyaya da dikkat çeken Koç, “Bizler de buradan bu kampanyaya desteğimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) sözcüsü Demir Çelik de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “22 yıldır ağır tecrit altında bulunan Önder Öcalan barışı, özgürlüğü inşa etmek için uğraşırken Türk devleti hala işkencelerine devam etmektedir.”

Avrupa Süryaniler Birliği adına yapılan açıklamada ise "Halkların kimliklerine ve değerlerine karşı imha, inkar ve asimilasyon zihniyeti her gün suç işleyerek uluslararası çağdaş, demokratik, hukuk ilkeleri tanınmamaktadır. Özellikle Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a ve tutsaklara karşı ağır bir tecrit konsepti uygulanmaktadır. Libya’dan, Nagorno Karabağa kadar geniş bir coğrafyada yeni Osmanlıcılık anlayışıyla yayılmacı, işgalci bir savaş politikasıyla yeni soykırım provaları yapılmaktadır" denildi.

Nöbet eylemi büyük coşku, moral, motive ile zindan direnişçilerini selamlayarak bu günlük sona erdi.