Berlin’deki İsrail elçiliği önünde katledilen 4 Kürt anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı 17 Şubat 1999’da Berlin’deki İsrail Konsolosluğu önündeki eylemde katledilen 4 Kürt anıldı.

Berlin Özgür Kürdistanlılar Meclisi ve Dest Dan Kadın Meclisi ile şehit aileleri, 22 yıl önce İsrail konsolosluğu önünde katledilen Sema Alp, Mustafa Kurt, Sinan Karakuş ve Ahmet Acar’ı andı.

Eylemde bir konuşma yapan Nav Berlin sözcüsü, "Arkadaşlarımız kasıtlı bir şekilde katledildi. Arkadaşlarımız konsolosluğun içerisine girmemesine rağmen kasıtlı bir şekilde şehit edildiler. Bizler de bu katliamların hesabını sormaya devam edeceğiz” dedi.

Her yıl İsrail konsolosluğu önüne gelmeye devam edeceklerini belirten sözcü “Şehit arkadaşlarımızın aileleriyle bir araya geleceğiz. Onlarla konuştuktan sonra o dönem davaya bakan avukatlarla ve o avukatlarla ilgilenen arkadaşlarla konuşacağız” diye ekledi.

KATLİAMIN HESABI ADALET ÖNÜNDE SORULACAK

“Biz bugün burada bu katliamın hesabını hukuki boyutta soracağımızı ilan ediyoruz” vurgusunda buluna sözcü, şöyle noktaladı: “Avukatlarla ve ailelerle konuştuktan sonra nasıl bir yol izleyeceğimizi kısa zamanda halkımızla paylaşacağız. Elimizden ne geliyorsa onu yapacağımıza dair burada söz veriyoruz.”

Dört kişinin katledilmesini kınamak amacıyla İsrail elçiliğine siyah çelenk ve fotoğraflar bırakıldı.

Eylemde sürekli "Katil İsrail”, “Jin jiyan azadî” şeklinde sloganlar atıldı.