Berlin Eyalet Meclisi’nde Güven için sivil itaatsizlik eylemi

Açlık grevi eylemi 71’inci gününe giren DTK Eş Başkanı Leyla Güven için bir grup Kürdistanlı aktivist, üzerinde Güven’in fotoğrafları bulunan tişörtler giyerek Berlin Eyalet Meclisi’nde sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan Kürdistanlılar ve dostları DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevi eylemi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için başlattıkları eylemler sürüyor.

Perşembe öğle saatlerinde ise bir grup Kürt aktivist üzerinde Güven’in fotoğrafları bulunan tişörtler giyerek Berlin Eyalet Meclisi’nin binasına girerek sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdiler. Aktivistler meclisin ana koridorunda sağlık durumu ağırlaşan Güven için harekete geçilmesini talep ettiler.

Aktivistlerin eylemi sürdüğü sırada bir başka grup da Berlin Eyalet Meclisi’nde grubu bulunan partilerin temsilcileriyle görüşerek Güven’in durumu ve Öcalan üzerindeki tecridin anlatıldığı dosyalar sundular.

Kürdistanlılar, Sosyal Demokratlar Partisi (SPD), Hür Demokratlar Partisi (FDP), Yeşiller Partisi ve Sol Parti temsileriyle yaptıkları görüşmede açlık grevi eylemini sürdürenlerin taleplerinin gerçekleştirilmesi için acil çağrılarda bulundular. SPD dışındaki bütün partiler Kürdistanlıların taleplerine olumlu yanıt vererek, taleplerin bizzat parti yetkilerine aktarılması için randevu verdiler.