Berlin ve Chur’da şehit anması

2004 yılında katledilen PYD yöneticileri Şilan Kobanê ve arkadaşlarının, İsviçre’nin Chur kentinde de Adıyaman’ın Kömür beldesinde şehit düşen gerillalar anıldı.

29 Kasım 2004’te Musul’da bir pusuda yaşamlarını yitiren Demokratik Birlik Partisi (PYD) yöneticileri Şîlan Kobanê (Meysa Baqî), Zekeriya (Zekeriya Îbrahim), Fuat (Hikmet Tokmak), Cemil (Nebo Ali) ve Ciwan (Hacı Cuma Ali) için Berlin’de bir anma düzenlendi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)’in derneğinde düzenlenen anmaya kalabalık bir kitle katıldı. Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan anmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren aktivistler de yerini aldı.

Anma toplantısında PYD temsilcisi Bavê Kawa, Salih Hecî ve Koze Çalkan Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehitlerin rolünü anlatan kısa konuşmalar yaptılar. Batı Kürdistan’da gerçekleşen devriminin kısa tarihini anlatan Bavê Kawa ise Rojava halkının Öcalan ve PKK’nin öncülüğünde verdiği diriliş mücadelesine dikkat çekti

Şehitlerin mücadele yolunda ışık olduğunu söyleyen Hecî “Şehitlerimizin mirasına ancak mücadelelerinin yükselterek sahip çıkabiliriz. Şehitler zaferin sembolleridirler, şehitler ölümsüzdür” diye konuştu. Anma toplantısında konuşan açlık grevinin katılımcılarından Kadriya Cizirî ise bugün 4. güne giren eylemlerine destek istedi.

AÇLIK GREVİ EYLEMCİLERİ KİLİSELERİ DOLAŞACAK

Bu arada 18 aktivistin katılımıyla devam eden açlık grevi eylemcilerinin öncülüğünde Brandenburg Tor meydanında bir miting gerçekleşti. Eylemciler burada yaptıkları konuşmalarda Öcalan üzerindeki tecridin derhal kaldırılmasını talep ettiler.

Açlık grevi eylemcileri bugün de Pazar ayinlerinin yapıldığı kiliseleri dolaşarak eylemleri için destek isteyecekler. Eylemcilerin Sabah saat 9’dan itibaren birçok kiliseyi dolaşması bekleniyor.

CHUR

17 Ekim’de Adıyaman’ın Kömür Beldesi kırsalında şehit düşen HPG gerillaları, Yusuf Tunç (Aziz Çırav), Murat Özdemir (Şoreş Roza) İsviçre’nin Chur kentinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Chur-CDK lokalinde gerçekleştirilen anma şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Yusuf Tunç ile Murat Özdemir’in Kürt Özgürlük Mücadelesi saflarına katılımı ve özgürlük mücadelesindeki yaşamlarından kesitler sinevizyon gösterimiyle aktarıldı.

Şehit yakınları adına yapılan konuşmalarda “Şehitlerimizin onurlu mücadelesinde bize bırakmış oldukları bayrağı zafere taşımak bizlerin şehitlerimize olan borcumuzdur” denildi.

Anma konuşmaların ardından “Şehid namirin” sloganlarıyla sonlandırıldı.