Berlin ve Frankfurt’ta işgal saldırıları protestosu

Almanya’nın başkenti Berlin ile Frankfurt kentinde Defend Kurdistan’ın çağrısı ile düzenlenen eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

Avrupa’da Defend Kurdistan’ın çağrısı ile birçok kentte eylemler düzenlendi. Bu kentlerden biri de Almanya’nın başkenti Berlin’di.

Berlin’de Defend Kurdistan’ın çağrısı ile Kürdistanlılılar ve dostları Hermanplatz’da bir araya geldi. Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından KON-MED’in açıklaması okundu.

Women Defend Rojava adına yapılan açıklamada ise faşist Türk devletinin Rojava işgali ile başlayan saldırıları bugün de Güney Kürdistan ile devam ettiği belirtildi. Bu işgal saldırıları karşısında kurulan Defend Kurdistan İnisiyatifi selamlandı.

Eylem FED-KURD Eşbaşkanı Kerem Gök’ün konuşması ile devam etti.

“Kürt halkı ve dostları bugün alanlardaydı, bu da Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın ideolojisi ve felsefesi bütün dünyaya yayılıp ve bu ideolojinin büyüklüğünü gösteriyor. Avrupa Birliği ve NATO faşist Türk devletine destek vererek Kürt halkını katliamdan geçirmek istemesi ve bunun üzerinden ticari ve siyasi rant elde ederek kirli bir siyaset izliyor.

Zap, Metîna ve Avaşîn'e yönelik işgal saldırıları ile Kürt halkını tehdit ettiklerini düşünüyorlar ama bu amaçlarına ulaşamayacaklar” dedi.

Devrimci Güç Birliği Berlin’den temsilcisi ise Sivas katliamının yıldönümüne ilişkin konuşma yaptı.

"Jin Jiyan Azadî”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana gerila”, “Hoch Die İnternationale Solidarität”, “Eslebe Öcalan" sloganlarının atıldığı eylem  Kottbusser Tor'da halaylarla sona erdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankurt kentinde de Türk devletinin işgal saldırılarını protesto amacıyla Defend Kurdistan’ın çağrısı ile bir eylem düzenlendi. Frankfurt, Mannheim, Darmstadt, Giessen, Mainz ve Saarbrücken’den Kürdistanlılar ve dostlarının katılımı ile düzenlenen eylem HBF önünde başladı.

500 dolayında kişinin katıldığı yürüyüş saygı duruşu ile başladı.

Bildirilerin okunmasıyla devam eden eylemde ADGB ve Defend Kurdistan üyeleri de pankartlarıyla katıldı. Yürüyüş ve miting “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana gerilla”, “Bimre îxanet”, “Diktatör Erdoğan ve Bahçeli” sloganları ile sona erdi.